Viktige regler

Jeg går alltid med Børre i bånd. Han er nesten døv, han har et meget godt utviklet jaktinstinkt – og jeg vet aldri når båndtvangen begynner og slutter, så for sikkerhets skyld er han i bånd hele tiden.

Her om dagen var jeg så «tøff» at jeg slapp båndet og lot ham stå alene og lukte på en gresstust, og akkurat da kom det selvsagt ei sur ei gjennom skogen.

«Det er båndtvang nå, men det vet du selvsagt! Du kan få bot!» Jeg forholdt meg overraskende rolig til denne negative tilsnakkinga, og sa at DET er vel ikke det verste i verden, å få ei bot. «Det er sure penger da!» fortsatte hun. Jeg fortalte henne, fortsatt rolig, at hensikten med båndtvangen ikke er å unngå bot – at det faktisk er langt alvorligere ting som kan skje, men så kjente jeg det begynte å frese litt innvendig og klok av tidligere skade tok med meg Børre og gikk.

Det er faktisk ganske urovekkende at det er «jeg kan få ei bot» folk tenker på når regler skal følges. Samme greia med det å bruke bilbelte. Eller kjøre fartsgrensa. Eller ikke kjøpe sprit til småunger.

Det er da for svarte ikke bare for vår egen del at disse reglene finnes – det er for ANDRES del også! Kanskje til og med MEST for andres del, de har aldri bedt om å bli offer for vår uansvarlighet.

Er det mulig å fokusere litt mer på det? Takk. 

12891617_10156734408820010_3921832754525735036_o

Mvh Børre og fru Perez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s