Nittende desember

Hvert år er planen vår å være ferdig med det meste når 1 desember banker på døra. Ferdig med innkjøp av julegaver og ferdig med ting som kan bli stress. Vi greide det i år også. Det gjør at desember kan brukes til de koselige tingene. Skrive julekort, pakke inn, levere gaver. Pusle litt.

Det er alltid full fres på jobb på denne tiden av året. Skuldrene under ørene, lange dager, hjernen på høygir og med alle huskelapper liggende oppe på en gang. Avslutninger. Ferdigstillelse. Forberedelser til neste år. Evaluering av året som har vært. Strategier. Budsjetter. Alt skal være ferdig til julen ringes inn.

Da er det veldig godt å ha et fristed hjemme. Der alt er på stell og det er rom for å lade opp istedet for å fortsette å dure på høygir. Der det ikke er stress og mas og «burde gjort» og «har ikke gjort» og alt ikke står på hodet. Å jobbe som prosjektleder og i tillegg være gift med ei som er så praktisk og systematisk anlagt at det ikke er en ting som ikke er tenkt på, MÅ bare gi gode resultater. (noe annet hadde jaggu meg vært et nederlag) 

Det er dagens julekalenderglede.
Å planlegge slik at førjulstiden blir koselig og ikke noe man helst skulle sett ikke eksisterte.

Å kunne ha tid til å drikke kaffe på senga i helgene. Kunne se på et skirenn på TV. Bake litt. Pakke inn de siste gavene som skal bli med i den store sekken. Nyte lukten av sviblene i vinduskarmen. Mate småfuglene. Gå på en julekonsert. Møte venninner på kafe og skravle litt. Gå i butikken uten å måtte tenke for mye.

Å ha ting kryssa av på den store to do-lista sånn at når den tradisjonelle forkjølelsen og feberen kommer, så er det greit å ta en timeut uten å dåne av hjerteinfarkt for alt som ikke er gjort.

Planlegging. Utrolig kjedelig og gørr, men fyttikatta som jeg elsker det etterpå! Og er det noe som åpenbarer seg som ikke er tenkt på, er det faktisk lov til å gi beng.

Perfekt er en definisjonssak, Min perfekt er uperfekt. Den gir rom for å puste.
Og jul blir det uansett.

Førjulsfred

En god lørdag ønskes der ute.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s