Tingenes overflodstilstand

Jeg begynte å tenke på noe her en dag. Jeg tenker selvsagt på noe HVER dag, men det er ikke alltid det er så veldig interessant. Ikke at det jeg har tenkt på nå er SÅ spennende heller egentlig, men litt. LITT interessant er det faktisk.

Jeg begynte nemlig å tenke på hva slags maskiner og elektriske duppedingser av forskjellig slag som finnes rundt om i de tusen hjem. Og så begynte jeg å tenke på hva vi IKKE har.

Vi har ikke tørketrommel. Vi har ikke oppvaskmaskin. Ikke har vi mikrobølgeovn heller. For ikke å glemme: vi har ikke kjøkkenmaskin med eltekrok og annet utstyr. Vi har ikke bil. Vi har ikke varmepumpe. Ikke snøfreser. Ikke iPad. Ikke surroundanlegg, smartklokke, printer, scanner, GPS, tredemølle, spinningsykkel, Playstation, Nintendo, X-box, DVD-spiller, videokamera, parabolantenne, fryser, GoPro, drone, vinskap, innebygd støvsuger, gassovn på kjøkkenet, kaffemaskin, brusmaskin, kjøttkvern, iskremmaskin, popcornmaskin, sukkerspinnmaskin, isbitmaskin, øltappetårn, massasjeapparat eller regulerbar seng.

Vi har selvsagt NOE. Vi har blant annet en juicer, en blender og en mixmaster. En stavmixer. En perkulator, vaffeljern, TV, gassgrill, bordgrill, plenklipper, elektrisk knivsliper, kaffekvern, strykejern, krølltang, hårføner og klippemaskin. En drill. En pc, iPhone, pulsklokke, MiniDisc (jeg nekter å kvitte meg med den) og en kantklipper.

Og JEG har en riskoker og ei brødbakemaskin. Som står i boden.

Det er nesten rart at vi overlever hverdagen.

Har du noe elektrisk jeg har glemt å nevne?

IMG_2501 Jeg HAR mixmaster. Til marengs. Kun. 😉

Smask!
fru Perez

6 kommentarer om “Tingenes overflodstilstand

 1. I likhet med deg har jeg ikke:
  tørketrommel, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, bil, varmepumpe, snøfreser, iPad, surroundanlegg, smartklokke, GPS, tredemølle, spinningsykkel, Playstation, Nintendo, X-box,videokamera, parabolantenne, fryser, GoPro, drone, vinskap, innebygd støvsuger, gassovn på kjøkkenet, brusmaskin, kjøttkvern, iskremmaskin, popcornmaskin, sukkerspinnmaskin, isbitmaskin, øltappetårn, massasjeapparat eller regulerbar seng.

  Av det du har, har jeg ikke:
  Vi har blant annet en juicer, en mixmaster.En perkulator, vaffeljern, gassgrill, bordgrill, plenklipper, elektrisk knivsliper, kaffekvern, krølltang, hårføner og klippemaskin. En drill. En pc, iPhone, pulsklokke, MiniDisc (jeg nekter å kvitte meg med den) og en kantklipper.

  Av det du har, har jeg også:
  en blender. En stavmixer. strykejern, En pc (bærbar)

  Av det du ikke har, har jeg:
  DVD-spiller, kaffemaskin og en 10 år gammel kjøkkenmaskin (ikke veldig avansert), printer. Resten av tingene har ikke jeg heller. Men hvordan klarer du deg uten printer?

  Men jeg har i tillegg:
  En symaskin. En vannkoker. En I-pod. En Tivoli-radio (ikke digital)

  Og jeg som syntes jeg har så mange ting…
  Nå følte jeg meg veldig fattig. Eller minimalistisk…?

  Liker

 2. Hahah! Fantastisk! Du fikk meg til å huske at jeg har vannkoker, DAB-radio, kaffetrakter og symaskin. Takk! 🙂
  Printer har jeg investert i et par ganger, men det er så sjelden jeg skriver ut noe at blekket tørker inn i mellomtiden og da er jeg like langt. Skal aldri kjøpe en ny.

  Jeg liker at jeg fikk deg til å føle deg minimalistisk. Jeg tror ikke vi blir lykkeligere jo flere ting vi har, så hurra for deg! 🙂

  Liker

 3. Av ting du har, men ikke jeg, skulle jeg gjerne hatt:
  Kanskje juicer? Kanskje vaffeljern? Kanskje mixmaster?

  Og av ting du ikke har, og jeg ikke har, kunne jeg tenkt meg:
  tørketrommel, oppvaskmaskin, bil, iPad, fryser, brusmaskin (sparer inn utgifter til Farris)

  Og av ting du ikke har, og jeg heller ikke har, vil jeg IKKE ha.
  smartklokke, GPS, tredemølle, spinningsykkel, Playstation, Nintendo, X-box,videokamera, parabolantenne GoPro, drone, vinskap, innebygd støvsuger, gassovn på kjøkkenet, kjøttkvern, iskremmaskin, popcornmaskin, sukkerspinnmaskin, isbitmaskin, øltappetårn, massasjeapparat eller regulerbar seng.

  Av det du har, vil jeg IKKE ha:
  En perkulator, gassgrill, bordgrill, plenklipper, elektrisk knivsliper, kaffekvern, krølltang, hårføner og klippemaskin, pulsklokke, og en kantklipper.

  (Grill, plenklipper, kantklipper kommer vi tilbake til senere! Hageavhengig!)

  OK: jeg har I-Phone, 3, fra 2009. Skulle gjerne hatt en nyere modell slik at jeg kunne lastet ned apper, f.eks. ihvertfall Ruter!

  Ja, jeg er visst litt minimalistisk og anti-materialistisk. Jeg tror heller ikke vi blir lykkeligere av flere ting.
  PS Jeg visst forresten en brødrister også! Men det er fullt nok på kjøkkenet. Og i boden!

  Liker

 4. Ja. Dette ble interessante refleksjoner etter jul. Du har jo ikke nevnt en brøkdel av det som tilbys. Sjekk El-kjøps julekatalog. Eller Enklere (?) Liv. Hva med en pølsemaskin eller en saus-revolver? Jeg blir (nesten) like sjokkert hver jul når julekatalogene kommer. Bruker folk alle disse dingsene? Skulle likt å kikke inn i folks boder…

  Liker

 5. Ja du sier noe.. Og jeg tror (og vet) at det står hauger av ubrukte ting rundt i de tusen hjem. Tenk bare på hvor mye som havner på loppis – og i søpla. Tenk på det som aldri havner DER en gang.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s