GODT NYTT ÅR!

Ei GOD jul er over. Fine dager i Tromsø, minusgrader, snøfokk og frost i nesehåra. Mange gode måltider, fine julegaver, glade barn, glade voksne, juletre, julemat, julepynt, juleglede, julegudstjeneste. Hele regla. Jeg elsker det. Jeg elsker disse tradisjonene som er like hos alle (selv om de er på forskjellige dager) noe som gjør at det ikke er helt forferdelig å ikke være «hjemme» på julaften. Hjemme er uansett der familien er, tenker jeg, selv om det er hos den familien man fikk på kjøpet den dagen bryllupsklokkene ringte. En utvidet familie. Flere å feire fine stunder sammen med. Flere å være glad i.

Nyttårsaften ble feiret på Geilo sammen med gamle venner og noen splitter nye. Enda flere å være glad i! Konemor slo på den største stortromma hun kunne finne og serverte en nyttårsmiddag verdig en flott miks av pyntehomoer, skibomser, jåledamer, stillongsmafia, nikkersadel og skravlekjerringer fra Klæbu, Narvik, Oslo, Stavanger, Tynset, Hamar, Søreide, Fannrem og Oppdal. Med eller uten tiara. Med eller uten høye hæler. En perfekt måte å gå ut av 2014 på: stappmett, fjørsilkebrisen og omgitt av glade folk.

Som det matvraket jeg er, tok jeg selvsagt bilder av alt vi spiste. Og som den deleglade dama jeg er, serveres det herved som perler på en snor: Til forrett slurpet vi i oss østers. Til forrett nr to fikk vi gravet laks. Hovedretten besto av dåhjort, hasselbackpoteter og auberginepurè med en saus vi ikke fikk nok av. Deretter «hvilte» vi litt med deilig ost (fra Tingvoll selvsagt) før vi gikk inn i sukkerhimmelen med en dessert bestående av myk marengs, multer og havreflarn. Selvfølgelig med bobler og viner spesielt valgt ut for hver rett.

Jeg har konkludert: Så lenge jeg lever kommer jeg til å være et lykkelig menneske. Jeg skal kjenne på sorgene og nedturene, bevare meg vel, men jeg skal hver eneste dag likevel tenke på hvor heldig jeg er som har fått akkurat det livet jeg har fått. Med de menneskene som finnes i det – og med de som dukker opp underveis og som også får en plass på den store hjertehylla.

Og maten. Den som legger seg i magen og på hoftebeina og som gjør at jeg bare strutter av kjærlighet.

Jeg har derfor de samme forsettene i år som tidligere: Jeg skal spise. Jeg skal elske. Jeg skal leve.

GODT NYTT ÅR ønskes deg!

DSC_0221

DSC_0222

DSC_0223

DSC_0225

DSC_0226

DSC_0230

DSC_0235

DSC_0240

DSC_0294

DSC_0323

DSC_0350

Smask,

fru Perez

En kommentar om “GODT NYTT ÅR!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s