Interiørinspirasjon

Bloggen min er ganske langt i fra en interiørblogg, men da jeg begynte å blogge for «hundre» år siden og vi kjøpte Askelien, var det faktisk DET jeg hadde i tankene. At jeg skulle bli en interiørblogger. Superenkel forskning viste ganske fort at jeg er litt for virrum, litt for lite oppdatert og litt for mangefasettert til å kun konsentrere meg om EN ting, så det gikk ca et kvarter før jeg slo fra meg tanken.

Istedet ble det «rosabloggen» og det er jeg glad for i dag. Den kan brukes til alt. Nå skal det sies at jeg ER veldig interessert i interiør, men jeg følger absolutt ikke slavisk med på hva som er som er trendy og populært. Jeg liker sjelden det alle andre liker – før det har gått noen år og jeg «tilfeldigvis oppdager det selv» uten å bli direkte påvirket av blogger og Instagram, men vi er alle forskjellige. Heldigvis. Og har man ikke egen fantasi er det vel greit å bruke andres, tenker jeg. Selv om det blir kjedelig i lengden.

Noen som IKKE følger strømmen eller er kjedelige, er de som bor i huset jeg har fått lov å ta bilder av i dette innlegget! Da vi var på Stokkøya i sommer var vi så heldige å bli invitert til Ingrid. Jeg har klødd i fingrene etter å se huset hun og familien hennes bor i siden jeg så en reportasje i Adressa og jeg ble i alle fall ikke skuffet! FOR et hus! Perfekt størrelse, deilige ROM, mye LYS og HØYT under taket og sist men ikke minst: Det var utsikt. Rett ut i havet. Det oppfylte alle mine drømmer. Det var HELT perfekt – og annerledes.

Huset er bygget inn i naturen (og av naturen) og på grunn av alle vinduene (og mangelen på dilldall innendørs) kommer naturen også inn, uten å bli distrahert. Jeg elsker bruken av materialer i dette huset. Av fri fantasi. Av egenkomponerte løsninger. Av gjenbruk ispedd dyr design. Av lyset og åpenheten. At huset lever sammen med de som bor der. Jeg elsker rett og slett tanken bak det hele.

Stokkøya Sjøsenter leier faktisk UT noen av de fantastiske kysthusene de har bygget. Så når du skal dit og ikke vil bo i en lugar eller liker å ligge i telt: This is the shit.

Og jeg, jeg gleder meg til å dra på besøk igjen, når høststormen raser, regnet slår mot ruta og rødvinen smaker ekstra godt.

Fantastisk lampe over spisebordet!

Blant arkene som utgjør den orignale lampa, fant jeg ett som var veldig personlig.

Her trives både voksne og barn. Og jeg elsker at det er et hjem som ikke er ryddet ihjel.
Man trenger ikke annet enn ei seng og en armkrok å ligge i,  i et soverom som dette.
Husets hjerte, sett fra oven.
Et kjøkken som inviterer til å være sammen. Og til å drikke nykvernet kaffe foran peisen. 

Ingrid ville ikke ha hyller over benken. Det holder jeg med henne i.
Innsikten går over i utsikten og jeg har fått ny inspirasjon.

Kysthus. Bekledd med kjernen av norsk furu. Og med torv på taket. Nærmere naturn`n kjæm en itte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s