Stokkøya in my ♥

Etter en strålende fjelltur og en nydelig start på ferien, gikk ferden videre til Stokkøya. ENDELIG. Jeg har hatt lyst til å dra dit i flere år, men så er det dette med tid og prioritering. Det er ikke alltid det kan kombineres på den måten jeg ønsker det.

Denne gangen derimot! Planlagt norgesferie fordret absolutt en tur bittelitt nordover og rom ble bestilt god tid i forveien (trodde jeg) men det var faktisk i grevens pølsetid. Fullbookede SUB-lugarer vitnet om populær plass. Vi fikk heldigvis rom for ei natt, men fruene Perez er ikke tapt bak ei låvedør og tok med telt og soveposer i tilfelle vi kom til å trives så godt at vi ville bli lengre. (I dag skjønner jeg ikke tankegangen. Selvsagt ville vi bli lengre! Vi vil flytte dit!)

Vi ankom fredag ettermiddag etter en nydelig biltur gjennom sommervakre Trøndelag (og obligatorisk svele på ferja) og kom faktisk frem til Paradiset. Ærlig talt. At det kan finnes så vakre steder gjemt inne i viker og langs fjorden er helt fantastisk og at to av mine en gang beste venninner har bosatt seg der, er fullt forståelig.

Vi ble tatt imot med bobler og gode klemmer, fikk omvisning i kysthus (som kommer i eget blogginlegg etter hvert), inntok Strandbaren med høye kneløft og opplevde en kveld med så mye kjærlighet, vennskap, god mat og drikke at jeg blir helt svimmel av å tenke på det.

Jeg er glad jeg hadde med kamera. Det gikk varmt i løpet av dagene vi var der – og det samme gjorde hjertet mitt. Jeg synes det er helt fantastisk at noen bygger opp et sted som dette. At de tenker miljø, kortreist, økologisk og gjenbruk i alt de gjør. At de har tatt vare på naturen når de har bygget, at de serverer mat som er høstet rett utenfor døra, at alt er gjennomført og gjennomtenkt – ikke bare for nåtiden men for fremtiden også. Jeg synes det er fantastisk at de har fått JA til å fortsette utviklingen i prosjektet som heter Bygda 2.0 og jeg synes at det er over måte fantastisk at det finnes mennesker som gjennomfører drømmene sine og skaper noe som vi andre (som ikke får ut fingern men istedet blir sittende å dagdrømme og tenke «skulle ønske at jeg…») kan få ta del i.

TAKK, Ingrid, Torild og Roar! ♥

Strandbaren og stranda sett fra Middagshaugen

Inspisering av vinbeholdning før innhogg

Strandbaren

Antagelig de beste blåskjella jeg har spist noen gang!

Opplevelser som setter spor, både hos små og store.

Ikke det verste stedet å oppleve solnedgangen

Godsaka. (Selvsagt kortreiste, norske, laget med kjærlighet og servert med andakt)

Etter mange år fra hverandre var det bra at døgnet hadde mange timer.

KUDOS til Roar, Ingrid og Torild for å ha fått til å skape dette fantastiske stedet!

Norge ass. Du overrasker stadig.

Tindved

Troningen gård, rorbuer, fantastisk natur, sandstrand og yrende folkeliv.

Brua over til Linesøya. Da vi var her dukket det opp hvaler der ute.

Hosnasand

Vi prøvde teltlivet. I 30 trønderske varmegrader ble det litt i overkant for noen av oss..

Food with a view. Og vi kunne ikke få nok av blåskjella.

Kamskjell så ferske at de kom opp fra sjøen bare noen timer før vi fikk dem servert.

I love you!

Slike trønderske sommernetter er alt for deilige til at man kan gå å legge seg.

Utsikt fra krypinnet vårt – og vi forsto plutselig hva som var trenden innen teltliv.

SUB-lugarene. Perfekt bygget inn i naturen.

Frokost i resepsjonen. Enkelt og nydelig.

Jeg kommer tilbake. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s