Havregryn til inspirasjon

Dette er sikkert blogginlegg nummer fem hundrede og firogførti og en halv fjers om hvorfor jeg elsker sosiale medier. Derfor skal jeg gjøre det kort.

Jeg skal ikke skrive noe om at jeg henger på Pinterest hvis jeg trenger en fargeboost rett i fleisen.

Jeg skal ikke skrive noe om at jeg leser Twitter for å oppdatere meg på nyheter og andre viktige ting.

Jeg skal ikke skrive noe om at jeg er på Facebook igjen og synes det er koselig å se på hva andre holder på med der ute.

Jeg skal i alle fall ikke si noe om hvor mye bloggen betyr for meg og hvor deilig det er å kunne skrive noe, trykke på «publiser» og vite at også andre kan lese det jeg skriver.

 Jeg skal for all del ikke skrive noe om hvordan Instagram inspirerer meg. Hvordan jeg søker opp hæsjtægger og surfer meg gjennom det ene landet etter det andre, ser på fjell og strender, søker opp glitter og glamour,  sjekker værmeldinga på steder jeg skal til, noterer meg hvordan jeg skal ommøblere stua, hvordan jeg skal kombinere klesplagg og sist men ikke minst, hvordan jeg finner bilder av mat.

Overnight oats 

Jeg strever litt med å få i meg mat tidlig om morgenen. Det skal helst være kjapt, smakløst og litt kjedelig. Da jeg så en Instagramvenninne legge ut bilder av noe hun kalte Overnight Oats, måtte jeg spørre hva det var. Og jeg fikk svar. Og oppskrifter. Og jeg smurfa meg videre på hæsjtaggen #overnightoats for å finne inspirasjon til hva jeg kan putte oppi syltetøyglasset. Siden den gang har jeg igrunn laget dette med ujevne mellomrom.

Et gammelt syltetøyglass, havregryn (jeg liker de store best) og biola eller yogurt. Eller juice og litt vann. Bland ivei og sett i kjøleskapet over natta. Når klokka ringer alt for tidlig  og jeg snoozer litt for lenge og får det travelt med å rekke alt, er det helt perfekt at frokosten så og si er ferdiglaga. Strø over litt bær, nøtter, frukt, linser, sukker, honning, syltetøy, godteri, hva du enn har lyst på, spis og simsalabim: du har energi frem til lunch.

Dette er spesielt bra for meg akkurat nå, ettersom jeg er den heldige eier av akutt gastritt og livet mitt består av – ved siden av havregrøt –  vann med sitron i (Springvann er gjerne surt, med litt sitron i blir det basisk og dermed bedre for magen. Mvh fru Kjerringråd.)  Og spagetti med smør. Og fiskeboller. Og kylling og ris. Og brødskiver med ei lita osteskive. Og ertesuppe uten gastromat på. Og knekkebrød med smør. Nesten som en omgangssykediett, uten å ha kasta opp. Nesten som en liten slankekur uten helt å være klar for det.

Nu vel. Å skrive om slikt er jo ikke særlig inspirerende og det var jo det dette innlegget skulle handle om: INSPIRASJON. Hvordan man kan la seg inspirere av alt det fine som svever ute i cyberspace. Hvor mange dyktige amatørfotografer som finnes der ute og hvordan de endelig får vist seg frem til hele verden. Hvordan man kan inspireres av noe så enkelt som et syltetøyglass med havregryn.

Det er rett og slett nydelig.
I love SoMe.

God helg!

2 kommentarer om “Havregryn til inspirasjon

  1. Jeg fant en del om dette i et forum for kjerringråd: «Springvannet i mesteparten av landet er surt. Legg en skive sitron i vannet, så blir det basisk. Sitron blir faktisk basisk i magen, på samme måte som melk blir til syre i magen. Sitronvann er dermed den beste medisinen mot sure oppstøt/halsbrann.»

    Jeg har prøvd det nå i en uke og føler at det hjelper, men mulig det er placeboeffekten. ;=)

    Her er nettsiden: http://www.kjerringrad.com/sure-oppstoet-427.html

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s