Fra MITT synspunkt

Du vet når du leser den samme boka som alle andre og sitter igjen med en følelse av at du ikke helt forstår om vi egentlig HAR lest den samme boka? Du vet når du har lyst til å si at du ikke ble spesielt fengslet eller imponert og ikke helt skjønte hensikten med boka, men egentlig ikke tør fordi du er redd for å få en verbal en på trynet? Når du sitter igjen med følelsen av at boka er skrevet førti år for tidlig og med litt hastverk og du, for å i det hele tatt kunne slenge deg på jubelbruset (for det har du egentlig lyst til – for det er slik du er, men du har ikke funnet noen ordentlig grunn til det) bestemmer deg for at det er DET som er det positive – forfatteren har gått en ny vei og gjort noe nytt ved å skrive memoarene sine før det er forventet – og på en slags ny måte og ved å engasjere alle der ute underveis. Ja, det er sånn det er. Det er er derfor alle heier. Da er jeg med.

Jeg føler meg som det største rasshølet som ikke lager rosa hjerter og skryter uhemmet nå. Og så kan man jo lure på hvorfor jeg føler at jeg må skrive noe i det hele tatt når jeg ikke har noe overstrømmende å komme med, men det må jo være rom for å si at man ikke er enig med heiakoret også? Å si at man ikke synes boka var «all that»?

Jeg er imponert over viljen og gutset forfatteren har. Over beinet i nesa og tankegangen. Over evnen til å begeistre. Over kunnskapen og intelligensen. Over tilstedeværelsen. Over evnen til å ikke gi seg og til å ha trua på seg selv. Men dette hadde jeg også vært imponert over uten å lese boka. Kanskje mer til og med. Forfatteren er og har vært et forbilde på mange måter, men når det gjelder boka så henger jeg ikke helt med. Beklager så mye. (Gudbedre, så typisk kvinnfolk, hva har vel jeg å beklage? Jeg må jo kunne si hva jeg mener uten å beklage at det ikke er bare positivt som kommer ut? Idiotisk tankegang.) 

Det er mulig jeg ikke er i målgruppen. Jeg kan egentlig ikke forstå at jeg ikke er det, men jeg får nesten bare si det til meg selv for å prøve å forstå hva det er jeg ikke forstår. 
http://www.pinterest.com/pin/225320787581477731/

Jeg er faktisk så konfliktsky og feig at jeg ikke skriver hvilken bok jeg har lest. Både fordi jeg ikke har lyst til å gi forfatteren dårlig terningkast – fordi forsøket var bra men produktet ble så som så – men også fordi jeg ikke vil ha kjeft sjøl. Jeg liker ikke å få kjeft. Det er derfor jeg går rundt grøten.

Og så lurer jeg jo på en ting da, dere som skjønner hvilken bok jeg snakker om:
Er jeg virkelig helt på bærtur og på feil vidde helt alene?

2 kommentarer om “Fra MITT synspunkt

 1. Jeg har ikke lest boken jeg antar du skriver om, så jeg skal ikke mene noe om den 😉
  Men jeg synes likevel det er helt legitimt, selvfølgelig, å mene det man mener. De fleste andre har
  vært mest opptatt av sukkerspinn og heiadebatten i ettertid, og fint lite om det faktiske innholdet i boka.
  Kan ikke si jeg har lest noe sted hva den EGENTLIG handler om…? Bare all 'hei'ingen' i ettertid..
  Du sier din mening om innholdet – og det er helt ok 🙂 Noen bøker oppleves som «Javel?» – ikke vær redd for å si dèt !

  Liker

 2. Det er litt skummelt å mene noe som ikke er fullkomment rosa når «alle andre» strør om seg med glitter og stjernestøv. Og det irriterer meg at jeg er så feig at jeg må kamuflere hva jeg mener noe om, men en vakker dag kan det vel hende at jeg blir tøff jeg også 😉

  Takk, forresten! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s