Huskelapp for travle dager

Under tastaturet på jobb har jeg en plastgreie som jeg legger huskelapper under. Telefonnummer, kundenummer, priser, busstider, overtidsmatavtaler, hva jeg skal gange med for å fjerne mva, månedene i et kvartal og prosjektnummer. Ting som jeg ofte trenger og som jeg ikke orker bruke tid på å finne ut av hver gang.

Jeg tok en liten morgenrydding på pulten min i dag og fant en flott huskelapp jeg vil dele med dere. Ikke fordi den er så fantastisk, men fordi den hjelper. Selvsagt hjelper det ikke bare å HA denne lappen, den må jo også inn i bevisstheten, men har du lest den noen ganger, sitter den gjerne. Og har du først fått den til å sitte viser superenkel forskning at det å ta den frem når det brenner under beina, det funker.

Mantra til indre huskelapp

Som prosjektleder er jeg helt avhengig av denne lappen. Det burde stått «husk å pust!» også, men det kommer av seg selv hvis jeg følger de andre punktene.

Apropos pusting så prøvde jeg yoga for første gang forrige helg. Jeg satt i lotusstilling, tenkte «sat» på innpust og «nam» på utpust (eller omvendt) og konsentrerte meg som bare det om å puste, slappe av og rulle på bekkenet samtidig – DET var litt av en øvelse det! Ære være den som greier å bare tenke på en ting om gangen. Jeg vet jo at «sat» og «nam» er akkurat for å prøve å ikke tenke på noe annet, men her må det øves mer skjønner jeg. Det var forøvrig ikke så enkelt å være helt i sitt indre zen når to hunder også ville være med på det morsomme som skjedde på gulvet, men vi kom i mål.  Jeg måtte for øvrig brekke meg opp i biter for å greie å stå etterpå, så at noe må gjøres med denne skrotten er jo hevet over en hver tvil.

Jeg har sagt i hundre år at jeg skal prøve yoga, men har en metervis høy sperre som sier at det bare er rare folk med hår under armene og lange tånegler som holder på med dette – noe jeg VET ikke er sant ettersom flere av vennene mine (og kona) går på yoga, men du vet. Egne eldgamle fordommer er harde å få bukt med. Nå har jeg derimot kommet ETT skritt videre på ferden.

Men det var denne lappen, da. De fire første punktene har jeg notert meg etter en mindfullness-time på jobben. Det siste punktet har jeg lagt til selv. Det er ikke noe som er så provoserende som utropstegn hvis det brukes «riktig». Flere utropstegn er helt helvete. Jeg er absolutt ikke noe glad i utropstegn. Jeg prøver å unngå dem så godt jeg kan, og jeg bruker dem (forhåpentlig) kun når det er nødvendig og for å få frem begeistring. (Noe som forresten er enda verre enn flere utropstegn er bruken av …. etter et ord eller en setning. Hallo! Jeg blir veeeeldig usikker når noen skriver «jeg gleder meg skikkelig……..» Gleder du deg eller er du ironisk? Her kunne et utropstegn vært på sin plass. OG et smilefjes. Disse uavsluttede setningene gjør meg paranoid.)

Nu vel. Avsporing. Igjen.

En strålende dag ønskes! Husk huskelappen, og husk at det er fredag og snart helg.

Smask,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s