På gamle stier

Tingvoll. En sving langs fjorden mellom Sunndalsøra og Kristiansund. Ei lita bygd med kafe, klesbutikk, matbutikker og gymnas. 

Det er 23 år siden jeg flytta herfra. Like mange år er det siden jeg møtte Gud på menighetshuset, like mange år siden jeg møtte en som jeg trodde var tilnærmet lik Gud og like mange år siden jeg var russ og hadde 90 andre medruss å finne på ugang sammen med. 

Ei fantastisk tid. Åtti- og tidlig 90-tall må ha vært gullalderen i bygda. Alle bodde på hybel, det var alltid fest på Sellanrå, Kroa og på Sortdaln. Og på hyblene. Det var plattdans. Det var videoutleie og godteri på Kaibakken. Det var ferja over til Angvik for å kjøpe øl. Det var hasardiøst travle bilturer til Sunnndal’n for å kjøpe øl. Det var øl og mer øl. 
Det var råning i vågen, mopedkjøring til Meisingset, fest på Øygardsneset, velkomst for nye folk på Elevheimen, grov landgang i kantina og russerevyøvinger med våkenetter. Det var Kirkekoret, turer til Skihytta, hemmelige stevnemøter i kjellerhybelen min og to besteforeldre som elsket meg betingelsesløst uansett hvilken fot jeg sto opp på. 
Ei helg her og livet mitt står litt stille. Går muligens litt bakover. Langsomt. 
Fortsatt får jeg en overraskende og provoserende lyst til å kle meg naken og løpe gjennom Samvirkelaget. Si hei og takk for sist, liksom.  

To år av mitt liv i denne bygda. To av de beste årene og flere av de beste vennene jeg fortsatt har. Fortsatt også to besteforeldre som elsker meg betingelsesløst.
Livet på landet. En del av bagasjen og helt fantastisk å ha med seg videre.
Lørdagssmask, 
fru Perez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s