Min liv som Barry

Jeg har jo, som gamle lesere muligens har fått med seg, en pågående evigvarende kamp for å få langt hår. Jeg har fått beskjed fra opptil flere frisører at jeg aldri kommer til å få laaaangt, fyldig, flommende, skinnende, vakkert hår – men gir jeg opp? Ikke fader. Jeg er evig optimist.

I fjor sommer fikk Konemor leke seg med svigerfedre og hunders barbermaskiner opptil flere ganger, og jeg hadde så kort hår som jeg aldri har hatt før. Jeg har også gjennom tidene hatt regnbuens alle farger inkludert feilblandinger og sjatteringer. Etter sommerens barberinger har alt vokst ut igjen i sin opprinnelige farge, og jeg hadde endelig bestemt meg for at NÅ, NÅ skal jeg ha laaaangt hår i min egen farge.

Det varte jo et kvarter. Først klippet jeg litt på sidene. Så klippet jeg lugg. Tilsammen utgjør dette en kombinert bolle- og hockeysveis og jeg er imponert over meg selv at jeg ikke bare har klikka litt og vært gal i gjerningsøyeblikket og barbert av alt. For å fortsatt holde ut, stripet jeg håret her om dagen. Helt selv selvsagt, jeg blir jo aldri fornøyd etter besøk hos frisøren så da har jeg konkludert med at jeg like så godt kan gjøre det selv – og så vet jeg hvem jeg skal være sur på etterpå.

Men altså, stripingen. Det ble et litt Øst-Europeisk drag over den. Ikke at det er noe galt med Øst-Europa, her må jeg misforstås riktig, men det var ikke det jeg ville ha da. For å si det helt enkelt.

I går kveld «slapp jeg løs håret» etter en lang dag med hårspenner, rista litt på hodet og kom vandrende inn på stua i stillongsen. Kona fikk akutt latterkrampe og mellom hikstene greide hun å få frem følgende ord som nå har brent seg fast i mitt indre:

«Du ligner på Barry Manilow!»

Min lookalike. Usikker på om jeg skal grine litt. 

Jeg har muligens fått varige skader på sjelen og selvtilliten, men heldigvis har jeg en utpreget korttidshukommelse og anser denne saken for glemt og begravet.

Barry Manilow du liksom.

Redigert en time senere: Jeg testet Barry-tesen på et par kolleger. Jeg kan med sikkerhet konkludere med at de forsto hva jeg mente… 

Neste stopp: Frisør. 

En kommentar om “Min liv som Barry

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s