Museskritt for fremgang!

Overskriften burde være en parole i ett demonstrasjonstog FOR. Jeg melder meg frivillig til å bære den fana.

Det er rart hvordan man alltid utsetter ting som en VET bare vil gjøre godt å få gjort? Som å slutte og røyke. Begynne å trene. Spise sunt. Ringe en venn oftere. Sitte barnevakt, rydde, bake, tømme mailinnboksen, flytte på noe som står i veien, ta den praten du har grua deg til. Du vet, alt som er så fantastisk deilig for kropp og sjel når man er ferdig med! Hvorfor gjør man ikke bare ting med en gang når man vet, både av egen og andres erfaring, man har sett det på tv, på film, hørt det på radio, lest bøker og magasiner og på Internett, at alt blir så mye bedre etterpå.

Jeg burde.

Jeg vedder på at det ikke bare er jeg som tenker eller sier de ordene minst en gang i uka. Dere som er utdannet og belest og kloke: Hvilken mekanisme er det som slår inn og får oss til å ikke bare utføre asap? Er det noe så enkelt som prioritering? Eller er det noe annet? Latskap i forhold til egne ting?

Jeg vet jeg blir glad av farger, hvorfor ikke bare omgi meg med farger hele tiden? 

Jeg vet at jeg burde spise en halv avokado hver morgen. Det har nålemannen min sagt og han er klok. Likevel gjør jeg det ikke. Jeg vet jeg burde strekke meg mer fordi jeg har en til tider stillesittende jobb og musklene foran har blitt korte og de bak er så stramme at man kunne spilt bass på dem. Jeg vet at snus ikke er bra, likevel tar jeg en hver kveld. Jeg vet jo lengre jeg utsetter å ringe for å klage på elendig fiberkvalitet i heimen, jo surere blir jeg. Jeg vet at jo lengre jeg ignorerer den stive nakken, jo stivere blir den. Jo mer jeg pirker på den skurva, jo styggere blir arret.  

Hvorfor kan jeg ikke bare UTFØRE!? Tror jeg virkelig fortsatt – etter å ha levet i snart 42 år, at ting bare går mirakuløst over eller løser seg av seg selv?

 Det er jo helt bak mål. Tenk om jeg ikke våkner i morgen? Tenk om det siste  jeg gjorde var å irritere meg over at jeg enda ikke har satt opp den forbanna lista som skal stå over døra på gjesterommet?  Noe så fordømt bortkasta å bruke sin siste tanke på? 

I dag skal jeg begynne et nytt og bedre liv.

Etter i dag skal jeg GJØRE det jeg tenker jeg burde gjort. Med måte selvsagt, to do-lista mi er jo ganske lang etter hvert.. og det er jo ikke bra å gape over for mye heller har jeg hørt.

Men museskritt? Starte med å tenke og kjenne etter istedet for å dytte det lengst bak i bakhodet og tro jeg skal ta tak i det senere, for eksempel?

En god plan.
Museskritt for fremgang!

2 kommentarer om “Museskritt for fremgang!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s