Gladkristen

Hva jeg mener med gladkristen? Tja. Si det. Jeg tenker på noen av de jeg gikk på gymnaset på Tingvoll sammen med, når jeg hører ordet gladkristen. De som alltid var glade og positive, som var snill og god hele tiden, som hadde store hjerter og var ærlige, empatiske og snille. Alltid plass til andre, både hjemme og i seg selv. Sånn som jeg hadde lyst til å være. Forskjellen på oss var at de trodde – dypt i bunnen av sitt hjerte og helt ut i de skinnende øynene – på Gud. Jeg prøvde alt jeg kunne å forstå det, men vinglet litt på min vei og det ble liksom ikke noe av noe.

Jeg trodde – og tror, men på hva er jeg fortsatt litt usikker på. Jeg tror på godhet, positiv tenking og et godt hjerte. Om det er Gud eller Jomfru Maria eller god karma som hjelper meg på min vei gjennom livet, det er ikke godt å si, men det hjelper i alle fall å tenke gode tanker og å ha et åpent og lyst sinn.

http://www.pinterest.com/pin/225320787581300498/

Det hjelper også å ha blitt så voksen at man tør si og mene akkurat hva man vil om Gud og tro og engler og demoner og det som er. En gang i livet var det ikke like tøft å svare ja på spørsmålet om man trodde. Det er litt som det å være homo og vegetarianer: man må stort sett være parat og klar for å forsvare noe og det er ikke alltid man har lyst til å forsvare noe som er helt naturlig for en selv.

Når CeCe Winans fyller ørene mine med gospel tidlig en morgenstund på vei til jobb, kjenner jeg at ordene smører maskineriet, skuldrene senker seg og smilet kommer fra hjertet. Ting kjennes godt. Om det er det hun synger, om det er det jeg føler eller om det er en høyere makt som strømmer gjennom meg, det er ikke så nøye.

Det hjertet mitt forteller meg har stort sett alltid trumfet hodet.
Hjertet gir meg mot til å være akkurat som jeg er. I dag ga det meg til og med mot til å danse en liten gospelpiruett på vei til jobb, og til å ikke bry meg om hva de som så det tenkte. De hadde sikkert bare godt av det. I verste fall måtte de smile litt.

Gladkristen torsdagssmask,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s