Forbudstiden anno 2014

Selvfølgelig blir jeg provosert over at sjølveste brunosten nå er forbudt å ha på brødskiva i noen barnehager.

Jeg blir forresten provosert av ganske mye av det som forbys, spesielt når det er ting som ikke er livsfarlige. Skal man først forby i dette landet så forby ferdigmat, tilsetningsstoffer, alkohol og tobakk da. Ting som virkelig ødelegger livene til folk som ikke greier å styre seg selv. Forby produktplassering og reklame for det som gir folk livsstilsykdommer. Forby SUKKER i alt istedet for å gjøre brunosten til en kriminell.

I Askelien er det absolutt PÅBUDT å spise brunost. MED ekte smør under. 
Lær foreldre hva sukker gjør med ungene deres. Det er overraskende mange der ute som ikke skjønner hva sukker gjør med en liten kropp og som gir ungene sine sjokolade, syltetøy, juice og godteri fra de har lært seg å åpne munnen. De har vært så heldige å få ansvaret for et splitter nytt og lite liv og så skal de dytte dem full av helseskadelige stoffer fra de er små – fordi de synes at barnet skal få smake på alt de selv synes er godt, fordi det er så koselig å gi ungen en godbit, fordi de har det travelt, fordi de er slitne, fordi de ikke tenker seg om? 
Alt handler om måtehold og sunn fornuft. At barn blir feite og slappe og syke fordi foreldre dytter i dem sukker og fett og egentlig ikke har tid til å tenke over hva de gjør med det lille livet de har fått ansvar for, er et større problem enn ei skive brunost på brødskiva. 

På vegne av brunostens og andre osters venner,

7 kommentarer om “Forbudstiden anno 2014

  1. Så sant.
    En skive med brunost i ny og ne kan da umulig skade, men all ferdig/posematen, boller i handa, søt saft og jus støtt og stadig, som eksempel, er nok mye verre. Mener jeg.

    Liker

  2. Det er irriterende nok at det er så mange varer som har sukker i seg at man må lete for å unngå disse, men det som provoserer meg mest er «sunne» matvarer som viser seg å inneholde sukker. Den siste varen jeg leste om som jeg trodde var trygg er grønn te. Twinings og lipton har sukker i sine grønne teer. Nå må jeg bare unngå de merkene og dermed blir det færre valg av te-sorter. Sukk, jeg tror det enkleste er å bare kjøpe ferske mynteblader og ingefærrot.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s