Hva med et lite smil?

Hver dag tenker jeg det samme: Hvorfor smiler ikke folk jeg har møtt minst 365 ganger tidligere? Hvorfor sier de ikke hei? Er de sjenerte? Er de drittsekker? Er de i tåka? Er de fullstendig uinteressert?

Om jeg kunne begynne å si hei? Selvsagt, men det er litt dét også: Hvorfor skal JEG alltid begynne? Hvorfor skal jeg være den første? Hvorfor skal jeg være den som blir flau hvis den andre ikke sier hei tilbake eller bare ser på meg med et rart blikk? Hvorfor skal jeg alltid være den som går til siden og gir plass når jeg møter noen på en trang sti? 
Svaret? Fordi jeg er godt oppdratt, vel. Fordi jeg er lært opp til å være høflig og å ta hensyn. I voksen alder har jeg også lært meg at verden veldig ofte blir litt bedre hvis folk SER hverandre.
Om jeg slutter å lure på når vedkommende som jeg har prøvd å fange blikket til for å kunne smile til, faktisk skal se MEG? Nei. Jeg fortsetter. Jeg skal ikke ha på meg at jeg ser ut som en surpomp som ikke gidder bruke en ørliten muskeltrekning på noen jeg ikke engang kjenner. Jeg er større enn som så. 
Og så koster det meg ingen ting. Jeg er kanskje heldig en dag og får et smil tilbake, det er verd alle forsøk.
Jeg vant. 
Du så meg. 
Du smilte.

Fred på jord og god mandag, 

2 kommentarer om “Hva med et lite smil?

  1. Hei du 🙂 Jeg er også oppdratt til å si hei og smile når jeg treffer folk, og blir like overrasket hver gang det ikke blir gjengjeldt… Spesielt selvfølgelig av folk du ser ofte, selv om man ikke direkte kjenner dem. Heldigvis er det mange som smiler og hilser tilbake også 🙂

    Jeg sender et smil til deg, og håper du får en flott dag!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s