Et livstegn og en bit av det sure eplet

Jeg husker det var ei bråkjekk ei en gang, som satt på en høy hest og knegget noe om at «de som stresser får skylde seg selv, det er kun snakk om prioritering av tid!»
Jeg tror muligens hun hadde fortjent å bli servert høyballer med silosaus til julemiddag. 
Jul i vinduskarmen
Saken er i alle fall den at jeg ikke har tid til noe om dagen. Ikke noe annet enn det å bli ferdig med alt som skal være ferdig til jul – hos og for alle andre. Og når sola har vært nede i et par timer, så går også den siste gnisten av mitt indre batteri ut med et sukk. Jeg har faktisk ikke ubegrenset energi. Det hadde jeg ikke trodd, men sånn er det. Jeg går som et gammelt trøskverk fra seks om morgenen til seks på ettermiddagen, men etter det er det bråstopp. Apatisk, sittende rett opp og ned i en stol, strikkende på ei lue eller et skjerf, småsnorkende over middagen. Antagelig en ren fest å bo sammen med. 
Jeg kjenner at fjorten dager med ferie har aldri vært mer forlokkende enn i år. For første gang skal vi tilbringe julehøytiden hjemme i vårt kjære, lille Askelien. Bare Konemor og jeg. Fylt med pynt og godsaker. Lutefisk, pinnekjøtt, vaktler og kanin. Colakaker, vannkringler, lefse og tomatsild. (ikke nødvendigvis sammen). Johan Bülow-lakris i alle varianter.  Maule marengs. Stearinlys og julefilmer. Snø. Tur i skog og ved sjø. Rådyr i hagen. Børre i vinduskarmen. Lange måltider. God vin. Gode venner. Lade kropp og sjel. Kaffe på senga. Aviser på senga. Sove i senga. Lenge. Ta vare på kjærligheten. Savne familien som bor langt unna. Lage nye tradisjoner; som å feire julaften sammen med gode venner med to og fire bein. 
Jeg vet at julekvelden kommer på kjerringa i år, men jeg er forberedt. (da gjelder kanskje ikke ordtaket?) 
Og jeg lover, jeg skal aldri mer ytre et pip hva gjelder folks prioritering av tid. 

2 kommentarer om “Et livstegn og en bit av det sure eplet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s