Pekefingerfrue?

Jeg har ikke begynt å tenke på jula enda, jeg. Er jeg for sent ute? Jeg har ikke begynt å tenke ordentlig på julegavene heller, og i alle fall ikke på hvordan jeg skal pakke dem inn for det synes jeg er utrolig kjedelig. Papiret blir revet av i travel ekstase for å finne ut hva som er innafor likevel. Så nei. Jeg legger ikke mye sjel i pen innpakning og silkebånd. Det som er inni gavene derimot, det legger jeg sjel i. Det blir nennsomt plukket ut og gitt med kjærlighet.

I år skal vi ha juletre i Askelien for første gang. Tror jeg. Jeg har ikke helt bestemt oss enda, men hvis vi skal ha det så flommer jo Instagram allerede over av fjorårets juletrær, så det er nok inspirasjon å hente hvis jeg har trøbbel med å finne ut av hvordan jeg skal pynte det. Jeg tror faktisk jeg trår til med englehår og norske flagg. Og høyt i toppen den blanke stjerne. Helt enkelt. Kanskje ei kongle eller to. I alle fall en rosa flamingo.

Jeg har ikke kjøpt meg svibel enda heller. Og ikke har jeg begynt å tenke på hvilket krydder som er best i gløggen i år. Jeg har heller ikke ofret julekalenderen en tanke. Eller, jo forresten. Jeg spurte Konemor om vi skulle lage julekalender og fylle opp en hel vegg med små, nydelige pakker, men vi ble enig om å spare den tusenlappen til den ordentlige julegava istedet. Neida, det trenger ikke koste tusenlapper, men det er heller ikke noe vits i å kjøpe noe ræl bare for å kjøpe noe. Søppel er det nok av. Og alle som har kjøpt gaver til kjæresten sin vet at det ikke går an å kjøpe noe som koster bare 25 kroner – med mindre vi snakker om godteri og det er jo ikke noe moro å kjøpe.

http://www.pinterest.com/pin/167899892328092347/

Jeg fikk et spørsmål i kommentarfeltet her om dagen. Om pekefingeren min hadde blitt lengre. Først ble jeg litt irritert, mest fordi den som skrev det selvsagt var anonym, men så tenkte jeg litt over det hanhun skrev og jeg måtte faktisk si meg enig. Jeg har fått lengre pekefinger. Den har vokst med meg, med utviklingen og observasjonene. Og det er pokker meg så deilig å vifte med den i sin egen blogg! Jeg går ikke rundt og sier hva folk skal og ikke, det får folk finne ut av selv – med mindre de spør meg selvsagt, men når jeg skriver… beklager altså kjære Anonym, pekefingeren ER her. Og du trenger jo ikke lese.

Pekefinger eller ei. Jeg gleder meg til jul! Og jeg har tenkt å lage det fineste julehuset i hele gata! (Ok, ikke hele gata. Villa von Krogh skal jeg ikke konkurrere mot. Men alle hus ellers!) Og jeg skal kjøpe flotte gaver og pynte så overdådig som bare min indre pyntehomo kan og spise og kose meg glugg ihjel hele desember.

Akkurat som alle andre.

2 kommentarer om “Pekefingerfrue?

  1. Kremt. Vi var ferdige med ALLE julegavene før oktober var over, de står ferdig merka og innpakka nede i gangen, fordelt i poser etter hvor de skal. Adventskalender (Playmobil) er innkjøpt til mini og jeg har planer om å henge opp all adventspynt om to helger (kanskje litt tidlig). Men så skal jeg føde den 28.11, så det jeg har en god grunn.

    Vanligvis pleier vi å være ferdig med flest mulig julegaver i god tid før jul, målet er som regel å være ferdig før desember begynner. Det er fordi at jeg kjøper billigere julegaver enn mannen, og jeg HATER, virkelig HATER, å være på sjåpping i desember. Folk har så spisse albuer, kjefter og har et blikk full av galskap, og de som jobber i butikkene er superstressa. Når jeg ordner alt tidlig, kan jeg få de i butikken til å pakke inn og ting foregår i ro og mak.

    Til sist; peis på med pekefingern, det er din blogg og pekefingere skal brukes til noe nyttig 😉

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s