Overflodsluksusproblematikk

Man kan jo begynne å lure litt på luksusproblemet når man etter over ei uke uten vaskemaskin fortsatt har rene klær å ha på seg og over halvparten av det som henger i skapet enda ikke er brukt. Når jeg i tillegg får spørsmål om jeg har nytt skjørt – fordi jeg har kombinert det med noe annet enn det vanlige, da tenker jeg atter en gang at dette med innkjøpsstopp i et helt år er helt greit.

Jeg skulle seriøst ønske at flere kastet seg ut i det. Jeg vet om så mange klesskap som hadde klart seg uten vaskemaskin i månedsvis og likevel hatt nye klær hver dag. Klesskap som får påfyll hver uke og som ikke er noe spesielt lykkeligere av den grunn. Det hadde nok gått hard utover undertøyet, men dèt er jo lov til å kjøpe i følge reglene. På den andre siden er det vel ingen som bruker undertøy uten å vaske det først, så da er man jo for så vidt like langt..

Nuvel. Jeg skal ikke predikere eller opphøye meg selv mer enn det jeg sikkert har gjort i tidligere innlegg om dette emnet, men jeg kjenner at 10 måneder uten å kjøpe klær (og interiørdilldall – for ikke å glemme!) har gjort meg (og skapene hjemme) godt.

Jeg sa i overmot her om dagen at jeg skulle forsette neste år også, men etter å ha hentet vinterklærne på loftet og sett at det ikke har skjedd et mirakel siden jeg la dem opp der i mai, skjønner jeg at det vil bli å dra det litt vel langt. Jeg TRENGER faktisk noe nytt. De klærne jeg har nå begynner å bli slitt, nuppete, utvasket, stygge i fargene og er klare for kassering. Det er nesten GØY å se at det går an å slite ut noe!

Og så er det VELDIG gøy å drømme om hva jeg trenger når 1. januar 2014 er slagen og jeg skal slippes løs på Holmen Senter for eksempel. Jeg skal selvsagt lage innkjøpslister. FINE innkjøpslister. Lister over hva jeg trenger av bukser, skjørt, kjoler og skjorter. Sortert på farge. Og butikk. Jeg er jo tross alt en pyntehomo som liker å se ålreit ut. Jeg er til og med såpass selvopptatt at jeg liker å få komplimenter for ting. Klart jeg gleder meg til å kjøpe noe nytt!

Et år uten noe påfyll i klesskapet er helt greit og jeg lover på tro og ære at jeg ikke skal ta helt av når året er omme. Jeg skal absolutt ikke impulskjøpe på HM og andre masseproduserende billigkjeder og jeg skal holde meg til kvalitet istedet for kvantitet. Jeg skal fortsatt være snusfornuftig og kvalmt belærende om overflodssamfunn, ilandsproblemer, miljøgevinst, søppelberg og fattigdom.

I dag får vi ny vaskemaskin.
En uke uten og jeg gleder meg til å se hva som ligger nederst i skittentøyhaugen. Det KAN jo hende det er noe jeg har glemt jeg hadde?

God tirsdag!
Overoptimistisk hilsen fra gullfiskhukommens dronning,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s