Hengepupper og mismatch

Jeg er verdensmester i å få fnatt hvis farger ikke matcher eller hvis jeg tar på et plagg som er feil akkurat den dagen. Det har vel de fleste fått med seg etter hvert.

Dette gjelder ikke når jeg er hjemme. Da tar jeg det som ligger i nærheten, og tenker sjelden eller aldri over at det KAN hende jeg møter folk på min vei hvis jeg går en tur. Jeg har gått langs gang- og sykkelveien i morgenkåpe og crocs, på leting etter en firbent som har stukket av og jeg har åpnet døra for impulsive gjester og Jehovas Vitner, iført singlet, skeivt avklippet joggebukse og hengepupper. Ikke særlig glamorøs med andre ord, men du store min så ubeskrivelig deilig det er å bare IKKE bry seg om noe som helst av og til.

I går var jeg ute og gikk søndagstur. Helt sminkeløs og uten pushup-BH. I min fars gamle, røde Skilom-anorakk, rutete homsebukse fra Bula (ok, det står momsebukse på den, men det er jo mye morsommere å lese litt feil) rosa strømper fra Ralph Lauren, fargerik lue fra Kari Traa og røde joggesko. Og perleøredobber, for ikke å glemme. Helt innafor, tenkte jeg. Fargerik og flott. Vintage revepels på hetta til og med.

Fashionista i farta

Det viste seg også at det faktisk var særdeles praktisk med minst mulig ubehagelige og trange plagg når jeg plutselig fikk for meg at jeg skulle bade. Håndkle hadde jeg ikke med, men må man, så må man. Og ingen andre var i nærheten enn søstra mi, og hun er ganske vant til meg.

BadeAnna i sitt rette element

Jeg plaska meg uti og kan ikke skryte av at det var varmt (13 – 14 varmegrader kanskje?) men SÅ fantastisk forfriskende! At jeg så ut som om jeg hadde gjort noe stort i buksa da jeg vralta meg hjem, tenkte jeg heller ikke på – våt og kald underbukse er absolutt ikke å anbefale i slutten av september.

I dag fikk jeg spørsmålet: «Du gikk ikke kledd sånn? Seriøst?» Jeg skjønte ikke spørsmålet. Klart jeg gjorde! Er det så nøye da? Det er det som er på innsiden som gjelder, er det ikke?

På innsiden var det nemlig en særdeles avslappet førtis med en skinnende tiara, helt uinteressert i hva folk måtte mene om det de så – og var det noen som trakk på smilebåndet, så værsågod. Det var meg en glede.

Ja til annerledes! Ja til ikke alltid å tenke seg om! Ja til ikke alltid bry seg om hva andre måtte tenke! Ja til friheten og følelsen av å bare drite i rare blikk! Ja til å bare la søndag være verdens mest avslappa dag!

Om jeg har fått rydda i boden, malt stua, soverommet og gjesterommet, festa musenettingen, rydda inn plenklipperen og rydda i hagen på disse snart fire ukene Konemor har vært borte?

Du kan jo gjette.

Avslappet er det nye stressa.

4 kommentarer om “Hengepupper og mismatch

  1. Hoho, så herlig uhøytidelig. Leste tidligere at du hadde lyst til å prøve yoga. Du har kommet langt allerede ser jeg med de holdningene du har 😀

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s