Glad i hjertet

Du vet de dagene når alt bare føles galt?

Når du våkner litt for sent, er trøtt som ei gammel strømpe,  krangler med klesskapet og forbanner at du enda ikke har fått lagt inn lys på soverommet og må dra stuelampa inn døra og dunker borti alt og takker gode lyspærer for å tåle en trøkk? Når du tar på deg noe som du egentlig har lagt til side for å donere bort men så tror du at det er dagen for å bruke det en siste gang – og så sitter du på bussen og merker til din skrekk at den rosa neglelakken du har på, har et lillaskjær som krasjer helt med den røde genseren – og du normalt ikke går hjemmefra hvis noe er mismatch? Den røde genseren – som du plutselig ikke for ditt bare liv skjønner hvorfor du valgte, i tillegg har spettete mønster – som er noe av det verste du vet?

Og mens du prøver å trøste deg selv med en lakrisbart til morgenkaffen, inviterer du en trønderkollega til å bli med på et bartebilde – og i kampen med å holde bart, kaffe og telefon, søler du kaffe nedover låret på den kritthvite buksa du av en eller annen grunn har tatt på deg selv om gradene i dag tidlig viste UNDER grensa for å bruke slike sommerklær.

Det er da du er så lykkelig loddet at du har en kollega som synes synd på deg og som takk for at du ga bort en ting du ikke bruker, tar deg med i butikken og kjøper et nytt skjørt og ei strømpebukse til deg. Det er da du er så heldig at akkurat denne dagen skal avdelingen ut og spise avskjedslunch for en fin kollega og du får deilig Jonathan på Vinderen-sushi og sosialt samvær. Det er da du er så heldig at du kommer hjem til et ryddig hus fordi lillesøster er på besøk, og det ligger en liten penge, en lapp og et rosa hjerte som takk for seg. Det er da ei venninne plutselig ringer for å spørre om du har lyst til å komme på fårikålmiddag på lørdag og du takker hjertelig og glad ja – selv om du ikke liker fårikål.

Jeg har ingen ting å klage over.

Jeg har så mange flotte folk rundt meg at jeg bare i dag har fått god karma nok til å holde ut flere regnværsdager.

Takk!

2 kommentarer om “Glad i hjertet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s