Fru Reisefeber


http://www.turismocastillalamancha.com/multimedia/archivos/31679/bodegas-el-castillo/

Om en uke fra i dag har jeg våknet i en stor og myk seng i denne borgen i Villarobledo i Spania. Jeg har strakt meg så lang som jeg, kjent at jeg bittelitt tung i hodet etter å ha smakt på alle vinene som huset lager selv, men at det ikke gjør noe fordi jeg kjenner også at jeg er lykkelig. I tillegg har jeg sikkert vært så euforisk over endelig å ha ferie at jeg glemte å legge meg og ble sittende og kakle og løse verdensproblemer sammen med Konemor til den lyse morgen. Det blir man også glad av. 
Etter en lang frokost på Hotel Viñedos y Bodegas El Castillo, hopper vi i bilen og kjører videre langs livets landevei og stopper i Cordoba. 


http://www.spainisculture.com/en/propuestas_culturales/cordoba_camino_de_culturas.html

 I Cordoba spiser vi oksehaler og ser på alt det fine rundt oss. Vi kjenner sikkert på at vi er i en av UNESCOS Verdensarvbyer og synes vi er verdens heldigste som får oppleve arkitekturen og kulturen som serveres på sølvfat. Fotoknipsefingeren min går antagelig amok og jeg prøver å la være å spamme ned Instagram. 
http://adolfomoralesblog.blogspot.no/2011/05/aljaraque-huelva.html

Etter å ha spist oss stappmett for andre gang den dagen, går ferden hjem til Aljaraque. Der venter svigermor, svigerbror og lille nevø og de tar imot oss med gode klemmer og kyss og en deilig duftende kaningryte som står og putrer på komfyren. Det er veldig rart og litt vondt at ikke svigerfar er der lengre, at han ikke kommer og tar imot oss og sier «Hola mi niña » til Konemor, så vi gråter noen tårer og minnes ham og alle de fine historiene han fortalte, vitsene han lo mest av selv og de gode klemmene som vi aldri glemmer. Jeg spiser litt ekstra av den store skinka som står klar i stativet sitt på kjøkkenet og er kjøpt inn til ære for meg, og som han alltid ertet meg godmodig for at jeg spiste for mye av. 
http://www.spain.info/export/sites/spain-info/ven/zonas-turisticas/Galeria_imagenes_zona/p_playa_punta_umbria_t2100339.jpg


Dagen etter pakker vi en stor bag med melon, bocadillo con lomo og isvann og drar på stranda i Punta Umbria. Jeg får svømmehud på hele kroppen fordi jeg blir liggende og plaske og bare elske det at jeg kan kan bade i Atlanterhavet hver dag i 14 dager, og så leker jeg litt med lille nevø og gir ham tillatelse til å grave meg ned i sanden. Vi spiser litt, småsover litt under parasollen og leser en av de åtte bøkene vi har tatt med oss før vi solbrente kjører hjem til huset og spiser oss stappmette igjen. 


Om det er sånn det blir? Omtrent. Det er kanskje litt kjedelig og forutsigbart å kunne skrive norskstilen fra sommerferien på forhånd, men for min del gjør det ingen verdens ting. Jeg synes det er trygt og godt at vi vet hva som venter oss. Vi skal til kjente steder (for utenom de to første dagene når vi er ville og gale fruer) vi skal til huset, vi har soverommet vårt som står der med den litt for korte madrassen sånn at tærne mine alltid stikker utenfor, vi har la familia, både den innerste, de nest innerste og de litt mer perifere, vi har bokhyllene, badelekene, kjøleskapet, kafeer og barer, strender, parker og butikker. Vi har alt vi trenger og mer til. 

Og det beste av alt: Vi har ferie. Sammen. 

Skal du noe fint i sommer? 

3 kommentarer om “Fru Reisefeber

 1. Høres ut som mye fint venter deg om bare bittelitt 🙂
  Jeg har hatt mine første 2 ferieuker og var tilbake på jobb i dag. Neste del av ferien venter i august. Men har hatt noen veldig fine feriedager så langt! Late morgener, akkurat passe sosial og akkurat passe med aktivitet 🙂

  GOD TUR til deg!
  mandagshilsen fra Ingrid

  Liker

 2. Åå! Det høyres så fint ut. God tur.
  Her venter det enkle liv på hytta og forhåpentlegvis bading på vestlandets flotte strender.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s