Fru Luftig og lett

Jeeeei! Vi ser helt til Nesodden! 
(og jeeeei, du ser at jeg har rota bak huset, men det får bare være.)
Etter fem år med mye frem og tilbake og «en millon» befaringer og mailer var den trivelige trefelleren fra Heggedal hos oss i går og tok siste rest av merkede trær. Det ble en helt surrealistisk opplevelse. 
Fra å ha en vegg av store trær helt inntil gjerdet, mørk spisestue, alltid fuktig plen, mose på taket og løvtette takrenner til å faktisk kunne slå ut med armene OG se morgensola lyse opp i det nederste, hittil mørke, hjørnet av hagen – det er en HELT fantastisk frihetsfølelse. 
Jeg er veldig glad i skog og tær jeg altså, misforstå meg rett, men jeg synes de bør ha en mening eller en funksjon. Det å ha et stort, uformelig og gjengrodd villniss av en skog midt i et pent villastrøk, henger ikke helt på greip. Norge gror faktisk igjen og vi bor på Løkneshalvøya som er vernet og fredet og gudene vet hva det ikke er, og det er trær og dyr og insekter og blomster av alle slag her. At Moder Jord blir kvitt noe av det som vokser opp sånn at det som vokser på bakken også kan få puste, det ser jeg i dette tilfellet ingen betenkeligheter med. 
Nå som den rekka som sto nærmest oss er borte og vi ser skogbunnen og himmelen, ser vi virkelig hvor tett denne skogen er. Hadde et par av trærne som er 20 meter høye og alt kratt som tetter igjen mellom blitt fjernet også, hadde det blitt en nydelig liten skog der det faktisk hadde gått an og satt seg ned, lukta på markblomster, tatt en kaffekopp og hørt på fuglekvitter. 

Vel. Jeg kan jo drømme om det.

Først skal jeg klype meg litt i armen for å sjekke at det er HELT sant at VI har fått luft og lys. 
Og så en helt uventet utsikt da! Jeg hadde håpet å se mot Vollen, men det er jo like vakkert å se mot Nesodden? Og forresten – så lenge jeg ser biiiittelitt av sjøen så kan det være det samme hvor jeg ser. 
Herlig uke, herlig fredag, herlig GLADLAKSFØLELSE! 
God helg! 🙂

En kommentar om “Fru Luftig og lett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s