Fru Slikkmunn

Børre er så søt at han er til å spise opp. Når vi ser på tv og det er programmer om dyr, sitter han som et lys og ser på. Han bjeffer ikke – med mindre det kommer en katt, da hender det at det kommer noen lyder og så løper han inn på kjøkkenet for å se hvor det ble av katta. I går så vi på den danske Bondeknølen på NRK1 og der var det både vårslipp av sauer og kyr. Børre lå stille og så på, men da sauene viste seg, da spratt han opp, hentet Lille Kanin (som er yndlingen hans) la seg på teppet sitt og viftet med halen. Som om han ville si «Hei! Hei sau! Se hva jeg har!»

Noe annet som er så søtt at det er til å spise opp, er barndommens slager rabarbra med sukker på! Jeg fant tilfeldigvis en liten rabarbrafamilie bak noen epletrær en dag jeg var ute og knipset bilder, og jaggu tok jeg ikke meg selv i å gå på rabarbraslang også. Jeg snek meg meg ei lita rot sånn at jeg kan ha min egen rabarbrabusk i hagen, men er usikker på om jeg fikk med meg nok. Det blir spennende å se om det dukker opp noe!

Vi skulle lage rabarbrasuppe men endte opp med rabarbraslush. Deilig og kaldt i junisola. 

Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for salte ting, men i de seneste årene har jeg fått øynene opp for søtsaka. Jeg spiser som regel egg og bacon til frokost midt i uka, for å få litt skikkelig bensin og god og langvarig energi, men noen ganger bare MÅ jeg ha noe med fikensyltetøy. En kopp sterk kaffe og  ristet brød med fikensyltetøy på – MUMS, det er godt det! Når jeg ikke har brød, funker knekkebrød like godt. Alt går forresten på knekkebrød. Syltetøy, kaviar, egg, leverpostei, skinke – kort sagt: Alt. 
Før jeg dåner av sult fordi jeg ikke spiste egg og bacon i dag men heller lot min slikkmunn få syltetøy, er det like greit at jeg avslutter. Dette ser ut som om det kan bli en lang blogg om mat og det jeg liker å putte i munnen. 
Til å være en så dårlig husmor på kjøkkenet, er jeg utrolig flink til å spise. Den skal jeg ha. 

God onsdag der ute i verden – husk å lytt til magen!

2 kommentarer om “Fru Slikkmunn

  1. Hei!
    «Fant» bloggen din for en stund siden og har frydet meg med knakende god skriving ettersom jeg har bladd meg bakover! Driver hverken med blogg, fjesbok, kvittring eller lingnende (utroolig gammeldags – ja jeg vet..)men hygger meg med å lese litt blogger i ny og ne. Og om din og deg kan jeg bare si: Verden er et bedre sted med deg iden- takk for at DU deler!
    Glahilsen fra Hege

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s