Fru Lapp-Anna

Tidlig i forrige uke oppdaget jeg en prikk på det hvite i øyet. «Bloduttredelse» tenkte jeg, og skyldte på pollen. En morgen da jeg våknet hadde denne «bloduttredelsen» flytta på seg, og jeg skjønte at det måtte være noe annet. For ikke å fremstå som en hypokonder skal jeg ikke nevne hva jeg var innom av diagnoser før jeg fikk Konemor til å undersøke saken med forstørrelsesglass. Et rusk. Det var det det var. Et trekantet rusk som lignet mistenkelig på et frø fra rankene til bjørka.
Jeg prøvde med q-tips, papir, øyedråper og rennende vann, men rusket var og ble der. På et tidspunkt synes jeg at det flyttet seg faretruende det jeg i kampens hete greide kalle «hullet i midten» og så skrekkslagen for meg at frøet skulle falle inn i hullet og slå rot i hjernen min og vokse som grener ut gjennom ørene. God fantasi er ikke alltid like godt å ha.  
Jeg greide ikke å få fjernet rusket. Det eneste jeg endte opp med var at alt ble rødt og hovent, vi snakker tross alt ØYET her. Ikke kraftige kroppsdeler som tåler barberblad og skarpe sakser. (Jeg liker å reparere ting på meg selv selv, men her kom selv jeg til kort.) Det var rett og slett på tide å krype til korset og gå til legen. 

Legen kom frem med noe hun kalte SKARP SKJE, dryppet noe som svei i øyet mitt og SKRAPA faenskapen ut. Au. Opptil flere ganger. «Det burde være forbudt å kalle noe som skal på øyet for SKARPT!» snøfta jeg der jeg lå og rista på en fot. (Familiesvakhet)
Men rusket kom ut, frua fikk salve og lapp over øyet og i skrivende stund har jeg ikke turt å gå utenfor døra igjen i frykt for å falle ned fra terrassen. Med kun ett øye er dybdesynet mitt helt fraværende og klok av skade etter en lignende situasjon en gang i min ungdom da jeg gikk rett frem og datt ned ei trapp, har jeg tenkt å holde meg i ro en dag til.
Etter at jeg skrev på Facebook at jeg skulle ønske lappen kom i rosa, har jeg fått hint om både den ene og den andre nettsiden der man kan kjøpe lapper i farger og lapper med blomster og dinosauruser på, og jeg har i dag fått innblikk i en helt ny verden jeg ikke ante eksisterte. Det finnes altså lapper til et hvert humør og antrekk! 
Det er faktisk aldri så galt at det ikke er godt for noe. 
Fru Perez – nå også med peiling på øyelapper. 
Harru sett. 

En kommentar om “Fru Lapp-Anna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s