Fru Naturkatastrofe

GRØNT ER SKJØNT! 
Det er en helt fantastisk opplevelse for sansene å gå i skogen om dagen. Det lukter jord, mose, liljekonvall, hvitveis og hegg. Og det lukter GRØNT! Det lukter liv og frihet og ren luft og norske postkort og fjorder og fjell og pissmaur og rådyrbæsj. Det lukter så godt at jeg blir helt beruset av det! 

Gleden over å IKKE måtte kle på meg stillongs, dunjakke, lue og votter er så stor at jeg går nesten naken ut døra. Så lenge det er varmegrader er ALT greit. Det er ikke sikkert det er like lekkert for andre å plutselig oppdage ei halvnaken dame på enogførr med åreknuter på leggen, hoppende i skogen med ei gæærn bikkje i bånd, men det er i alle fall herlig for MEG! Jeg får bare leve med det at jeg kanskje blir oppfattet som en lokal naturkatastrofe. 

Frukttrærne blomstrer, det regner bøttevis og jeg er ufattelig glad for at jeg ikke har kjeller eller bor ved ei elv eller en bekk. Jeg er for en gangs skyld glad jeg bor i dumpa der alt renner rett forbi. 
Jeg har tenkt meg hjem til Oppdal en tur i helga for å feire 1-årsdag for nevø og 90-årsdag for bestefar. For en gangs skyld skal jeg ta tog og jeg skal reise alene. I skrivende stund er all togtrafikk mellom Oslo og Trondheim innstilt pga flom og ras og vær og verre, og ettersom jeg ikke har eget helikopter eller småfly som kan frakte meg oppover, får jeg vel bare innfinne meg med at det blir hjemmehelg og ost og vin hos naboen istedet. Det er med andre ord veldig synd på meg og jeg er skikkelig drita sur for at ikke staten og statsministeren og regjeringa får fikset denne togstrekningen slik at jeg kan få gjort det JEG vil. Jeg vurderer å skrive på Facebookveggen til Stoltenberg om dette tragiske inntrufne for meg personlig, men jeg avventer til i morgen. Det kan jo enda skje et mirakel.  
Jeg tuller selvsagt. Jeg sender alle gode tanker til alle som er rammet av vann i overflod. Og gode tanker til de som opplever tornadoer og det som verre er av katastrofer. Jeg fortsetter min private miljøvennlige kamp med håp om at Moder Jord skal bli glad igjen en dag. 
God torsdag! 

En kommentar om “Fru Naturkatastrofe

  1. Skal hilse fra Oppdal. 🙂
    Jeg er mest lei meg for at flommen drøyde, hvis den hadde kommet litt før kunne jeg vært hjemme fortsatt. 🙂
    Men det er ikke så verst her ute i Bærumsbygda heller…

    (Jeg mener så klart heller ikke at flommen kunne vært et gode for meg, det er jo en katastrofe for de som er berørt – og det er jo ikke jeg…)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s