Fru Migrenebekjemper

Jeg vet, dette er ikke et så veldig flatterende bilde av meg, men nå har jeg blitt så gammel at jeg ikke orker bry meg om akkurat det. For at dere ikke skal se hvor blek jeg egentlig er etter vinteren, har jeg i alle fall tatt hensyn til sarte sjeler og laget det i svart/hvitt. 
Grunnen til dette bildet er at jeg vil fortelle en liten gladhistorie. Jeg går fortsatt til behandling hos min venn Kåre på Norges Helsehøyskole og har vært der 7 ganger nå. Jeg har hatt migrene siden jeg gikk på videregående (1991) og det er selvsagt ikke bare gjort ved et trylleslag å bli kvitt den igjen. Jeg er spesielt plaget i helgene – høyst sannsynlig fordi det da blir uregelmessighet i soving og tidspunkter for spising, men jeg får også migrene av alkohol. Noen ganger kan ett glass vin være nok, andre ganger kan jeg drikke en flaske. Jeg holder meg selvsagt unna viner (eller annet) jeg vet jeg reagerer på, men det finnes ikke noe mønster i hva det er jeg ikke tåler. Tro meg, jeg har prøvd. Jeg er gift med ei hvis største interesse og kunnskapsfelt er vin. Uansett; resultatet er egentlig at når jeg har drukket alkohol kan jeg ikke ha noen planer dagen etter, fordi jeg aldri vet hva slags form jeg er i. 
Nå vil nok noen si at de hadde holdt seg milevis unna alkohol hvis dette var resultatet hver gang og at man KAN ha det moro på alkoholfri fest og at lammecarré smaker like godt uten dyr rødvin til, men jeg nekter. Jeg NEKTER å slutte å nyte gode dråper og å ha det berusende morsomt i sosiale lag fordi at dagen etter blir dårlig. Det KAN jo hende den IKKE blir det, ikke sant? 
Kåre er i innspurten på utdannelsen og etter disse behandlingene er det ikke tvil i min sjel om at han kommer til å bli et knallbra tilskudd blant de som driver med akupunktur. Han lytter, han forteller, han forklarer (jeg stiller sikkert hundre spørsmål i kategorien «hva gjør du nå» eller «hva hjelper dette for» eller «hva tror du om..» hver gang jeg er der) han er tålmodig og han er forsiktig. Jeg hyler og banner når noe gjør vondt (som for eksempel triggerpunktene i nakken) og jeg snorker høyt når jeg sovner fordi noe er behagelig. 
Ta koppene for eksempel. De du ser på bildet. Første gangen jeg prøvde det fikk jeg glidende kopping, dvs at ryggen ble smurt inn med olje før koppene ble satt på og «dytta» rundt omkring. Jeg hylte som en stukken gris. I går prøvde vi stående kopping, dvs at koppene blir stående stille på punkter på ryggen og det gikk mye bedre. Det gikk så bra at jeg sovnet etter å ha fått 12 kopper, og jeg sovnet igjen etter at han hadde tatt dem av og flyttet på dem. Det må da være et godt skussmål å få? Jeg sovnet forresten igjen litt senere også, da jeg lå der med 9 nåler spredd over kroppen. Det er jo ikke så mye annet å gjøre mener jeg, når man ligger der og glor ut i stillheten? 
Nå vet ikke jeg om det er nålene, koppene, pratingen, tilfeldigheter eller det at jeg har blitt mer bevisst på hva det er som utløser migrene, men jeg har i alle fall  hatt TO helger på rad UTEN migrene – og i tillegg har det vært helger med store festligheter og mye godt i glasset. 
Jeg kan ikke huske sist det skjedde. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg hadde ei helg uten hodepine. 
Jeg blir litt gladkristen av slikt jeg altså! Jeg blir litt ekstra spretten og litt ekstra bli og får litt ekstra trua på at hvis man bare har TRUA – da funker det meste. 
Smask! 

(PS! Jeg går ikke til akupunktur for å kunne drikke vin hver dag, bare så det er sagt. Hvis du lurte mener jeg.)

4 kommentarer om “Fru Migrenebekjemper

  1. Hvad som helst der virker skal virkeligt bruges. Personligt er tilhænger af al alternativ behandling. Der er jo en grund til at det har virket i årtusinder 🙂
    Og dejligt for dig at blive fri for migrænen.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s