Fru Resirkulert

Jooooda, det er litt kleint å poste bilder av seg selv, men pokker heller. Ingen andre ville stille opp som modell. (Og så glemmer dere jo heller ikke hvordan jeg ser ut eller hva slags hårfarge jeg har nå, ettersom det går noen dager mellom hvert innlegg her. Dere kan også se at jeg har det litt rotete i gangen.)

Greia er nemlig den at jeg har på meg min kjære mormors jakke! Og den er faktisk fra 40-tallet da hun skulle på bytur fra lille Kvamsøy til store Oslo og måtte ha noe pent å ha på seg. Det ble derfor tatt mål og bestilt skredder og resultatet er denne jakka og et skjørt som hører til. En nydelig drakt som passer meg helt perfekt.

I anledning snart 5 måneder uten å kjøpe så mye som ei ny truse (Ok, jeg har lov til det altså – bare så det er sagt. Jeg bare sliter litt på de 450 jeg har enn så lenge.) og i anledning det faktum at jeg IKKE finner vårskoene mine, må jeg fortsatt gå i støvletter. Og da passer det jo også med dressjakke. Dere skjønner opplegget? Jeg prøver å trøstepremiere meg selv med å finne skjønnhet i ei vintage dressjakke med kjent historie – fordi jeg ikke finner yndlingsskoene mine og ikke bare kan gå ut og kjøpe nye selv om jeg KAN.

Dessuten skal jeg på Astrup Fearnley i dag, og da må jeg se litt skikkelig ut. Jeg tror mormor kommer til å stråle som ei sol når jeg forteller at jeg har vært på vift i denne jakka. At hun er 85 år og at jeg går rundt i hennes gamle klær, er forresten ikke bare fordi jeg har kjøpsstopp. Jeg har egentlig alltid gått rundt i noens avlagte klær – kombinert med nytt. Da jeg var lita elsket jeg å gå i mamma og tantes hjemmesydde drakter og skjørt og jeg brydde meg (heldigvis!) nada om at de andre syntes at jeg så ut som en fargerik marsipankake og at jeg fikk høre at jeg var rar. Jeg ER jo litt rar. Jeg LIKER ting med sjel, enten det er snakk om gamle hus, gamle bøker eller gamle plagg.

Jeg er egentlig det perfekte offer for resirkulerings- og gjenbrukstrenden. Jeg er sikkert resirkulert selv også?

Det gir jaggu meg kjøpestoppen enda mer mening.

God onsdag! 🙂

2 kommentarer om “Fru Resirkulert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s