Fru Fjøsnisse

Melkesjokoladeidyll: Glade kyr i Kvisvika på Nordmøre, sommeren 2012.
I dag tidlig våknet jeg av at jeg lo høyt. 
Jeg drømte at jeg sa ja til å være avløser for en gammel bekjent på Oppdal og plutselig sto han på døra med 200 kyr i flere store lastebiler. Jeg hadde tilfeldigvis (og på typisk drømmelandsk vis) et stort fjøs bak huset her i Askelien og fikk instrukser om hvordan ting funket før han dro sin vei og lot meg stå alene igjen i pysjen. 
Kuene skulle melkes klokka fem på morgenen og fem på ettermiddagen. Det tok 7 timer å bli ferdig med hvert stell, noe som gjorde at jeg (selvsagt) måtte hvile mellom slagene og jeg ble plutselig klar over at livet mitt heretter ville bestå av melking og soving. 
Litt betuttet – men for å ikke å henge etter fra starten av, fikk jeg kledd på meg fjøsdressen og satt igang . Mens jeg sto der og vasket jur og strevde med melkemaskinene, dukket plutselig Anne Holth, Gro Hammerseng, Peter Jöback og Jonas Gardell opp med champagneflasker og godt humør. De ville hjelpe meg! De hadde nemlig lest på Twitter at jeg strevde alene i fjøset og bestemt seg for å trå til. 
Har du hørt på maken? For noen fantastiske mennesker! Gardell og Jöback var riktignok mest opptatt av om fjøsdressen og støvlene matchet, og skrullet rundt mellom båsene mens vi damene jobbet, men det skapte god stemning – det skal de ha. Anne Holth var helt rå med melkemaskinene og var så effektiv at jeg bare ble stående å glo. Og Gro Hammerseng skyfla møkk så det skvatt etter. 
Disse homofilene altså. Takk og pris for at de de stiller opp for likesinnede. 
Og forøvrig er det veldig bra at jeg ikke twittrer i søvne. 

4 kommentarer om “Fru Fjøsnisse

  1. Hahaha, jeg elsker drømmer! Det er så fantastisk! Og jeg blir like opprømt og glad hver gang over hvor naturlig alt er; i drømmen hevet du jo ikke et øyelokk over at nettopp disse fire kom for å hjelpe deg med kyra – selvsagt gjorde de det 🙂

    Strålende start på dagen da 🙂

    Liker

  2. Fantastisk! Ler så jeg griner her, helt alene, dvs har en katt som purker og en liten bebis som er på vei til å sove, hahaha, fantastisk drøm og takk for at du deler! God mandag i fin været (!!!);) klem fra Solfrid

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s