Fru Duracell

Svooosj! Med den farten jeg er i om dagen blir jeg pensjonist før jeg har fått summet meg. Ikke at jeg blir fort gammel, det var ikke det jeg mente, men tiden går så fort at jeg er redd jeg ikke får med meg alt og at jeg plutselig skal våkne opp, være 60 år og ikke forstå hvordan det skjedde. Jeg elsker jo at det er full fart, det motsatte gjør meg lat og dorsk, men en liten mellomting hadde ikke vært dumt av og til.

En av grunnene til at jeg er så full av energi om dagen, er faktisk fordi jeg (som jeg skrev i går) har begynt å spise frokost. Skikkelig frokost, som i egg og bacon (og litt deilig fruktsalat) Ikke disse tøvete brødskivene som gir meg energi i ti minutter og så holder jeg på å dø når klokka nærmer seg lunch. Nå har jeg i flere dager faktisk GLEMT å sitte parat til å gå til lunch kl 1100. Bare det er et tegn på at noe er annerledes. Jeg vet jo av erfaring at frokost er som å gi meg superkraftfôr, men det er så enkelt å glemme i en hektisk hverdag.

Joda, jeg var så sunn og på smoothieskjøret en lang periode, og blandet med grønt pulver var det virkningsfullt for både det ene og det andre, men denna kroppen ville ikke ha det. Magen slo seg vrang og jeg gikk over til brødskivematpakka igjen.

Jeg har også begynt hos akupunktør. Jeg har endelig tatt tak i det å prøve noe annet enn Maxalt mot migrene. Jeg har vært hos student og snart ferdig utdannede Kåre på Akupunkturhøyskolen på Ullevål Stadion to ganger nå, og jeg kan ikke skryte på meg å ha gått glipp av migrene enda, men han ba meg begynne å spise frokost – og DET, mine damer og herrer, bare det var som å utløse en energibombe. Det var hjemmeleksa etter første runde – fordi jeg hadde litt dårlig spunk i blodet mitt, og flinke piker gjør hjemmleksa si. Når noe så enkelt som å ta seg tid til å spise ordentlig gjør dagene så markant bedre, da er jeg jaggu meg klar for ordentlige mirakler.

Det er vel ikke helt riktig å kalle akupunktur for mirakel, den har vel eksistert i alternativmedisinen for lenge til det og har også bevist at den fungerer, men for fru Sjeptiskmoen som har en fot i «nei det tror jeg ikke på!» og en fot i «jeg tror på alt inntil det motsatte er bevist!» var veien litt lang. Ikke rart jeg blir gladkristen når jeg endelig oppdager noe jeg burde oppdaget for lenge siden. Ikke rart jeg blir gladkristen av å «finne ut av ting selv» istedet for å høre på andre…

Jeg skal ikke si at akupunktur funker, for det har jeg ikke erfart selv enda, men etter å ha snakket med Kåre i flere timer, fått svar på alt jeg har spurt om (det er ikke lite, det kan dere vel lett se for dere) blitt stukket av nåler, følt på blodet og gransket på tunga, er jeg klar for en endring.

Nå kan vel skeptikerne si at alt funker bare man har trua, men da sier jeg bare: Og så? Er ikke det det beste som kan skje da? At ting funker? Helt uavhengig av om det er pga ei nål eller en tablett eller ren og skjær tro.

Det synes jeg. Jeg synes det er veldig spennende med alt som har med kroppen å gjøre og hvis man kan hjelpe kroppen videre ved hjelp av noe annet enn tabletter, da roper jeg et rungende hurra! Jeg er tilhenger av å tenke seg frisk (og da mener jeg lette sykdommer, sånne som jeg har – litt vondt her og litt vondt der, ikke noe alvorlig men bare plagsomt i hverdagen) men vet at ved migrene hjelper det ikke, uansett hvor god tro jeg har. Ved migrene hjelper kun Maxalt.

Dette blir veldig spennende. Hvis akupunkturbehandling tar knekken på noe jeg har slitt med siden gymnaset og brukt uendelig med dager av livet på å prøve og bli kvitt, liggende i et mørkt rom med kalde omslag, da er det bare for deg også å ta oppstilling foran nærmeste kontor.

Har du prøvd akupunktur? Og fungerte det?

Nå er det bra bussturen min var ved veis ende, ellers hadde jeg vel skrevet enda flere mil..

Her skal det roes ned i en orange bestefargyngestol. 
Det er greit at jeg er full av piff altså, men jeg tilber fortsatt latmarken min.8 kommentarer om “Fru Duracell

  1. Jeg har ikke selv prøvd akupunktur, men annet såkalt alternativt vissvass – med svært god erfaring. Men man tør jo nesten ikke si det, i frykt for å få skeptikermafiaen på nakken. Her hvor jeg bor, i Belgia, kalles det ikke alternativ behandling, men myk terapi sånn direkte oversatt, og de hømopatene jeg har vært hos, hadde legeutdannelse, faktisk 😉

    Jeg håper akupunktur hjelper deg. Jeg har ei kusine som var ekstremt skeptisk og hadde ingen tro, men ble overrumplet til å prøve det for noe smertegreier jeg ikke husker detaljene av og som hun hadde gått med lenge nok, vel, det ble borte over natta. Og som hun sa, det kunne umulig vært placebo fordi hun hadde faktisk ingen tro på at det skulle virke!

    Liker

  2. Joda, akupunktur har jeg prøvd, og det funka på det det skulle funke på. Migrene har jeg også prøvd (prøver jevnlig, er vel rett å si), men jeg har ikke prøvd nåler for å bli kvitt den. her går det på Zomig.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s