Fru Kvinnelig cupcake

Kvinnedagen! Selveste dagen for kvinner over hele verden –  og JEG er en av dem!
Ja. Jeg elsker denne dagen. Dette er den eneste dagen i året hvor jeg høyt og tydelig kan rope at jeg ELSKER kvinner, og ingen menn ser rart på meg og kobler det med at jeg er lesbisk. I dag er alle kvinner glade i andre kvinner. Ikke at det er plagsomt at folk vet at jeg er lesbisk, bevare meg vel, men det begynner å bli litt kjedelig å snakke om. Like kjedelig som det er å måtte forklare menn at det ikke har noe å gjøre med at jeg tilsynelatende aldri har fått meg et realt nummer.  
Kvinner. Myke, sterke, intelligente og deilige. Alltid der for andre. Alltid klar for å kjempe for noen eller noe de tror på. Alltid klare til å gå i krigen. Alltid med åpne armer. Alltid klar for en fisketur, selv om neglene er rosa og nylakkerte. Når det gjelder det siste, så tenkte jeg selvsagt på meg selv, i og med at jeg fant dette fine bildet fra i fjor sommer. Det er for øvrig typisk at jeg sitter og lakker neglene akkurat når Konemor vil fiske, og så må JEG ta fangsten av sluken og kverke den og resultatet blir jo alltid at lakken blir ødelagt og så må jeg begynne på nytt.  
Det å begynne å nytt er forresten noe jeg lurer på om vi kvinner gjør litt for ofte. Vi har ropet om likestilling og likebehandling i mange år, og når vi endelig begynner å nærme oss noe her  i landet (joda, vi har også langt igjen, men vi er på vei) så rygger vi jaggu meg litt tilbake og har heller lyst til  å stå på kjøkkenet å lage cupcakes i hvitt blondeforkle mens mannen er på jobb og barna leker rundt bena våre. Og så glemmer vi å opprette egen sparekonto med «fuck you»-penger på til å ha den dagen vi ombestemmer oss og må starte på nytt alene fordi vi skal selvrealisere oss og «komme oss videre» og så er vi plutselig svake og «lurt trill rundt» og må sitte der i en leid ettroms med  studielån og barna hver annen helg.  
Glemmer vi at kvinnene før oss kjempet MOT akkurat dette – mot at det skal være så opplest og vedtatt at det er kvinnene som skal være hjemme med melis på nesa og vaskepulver i håret, at mødrene skal velge bort mange år på skole og spennende jobb og heller være hjemme og tjene lite? Det føles så merkelig at noen av oss faktisk velger å gå et skritt tilbake i stedet for å stå løpet fullt ut.
Eller ER vi kvinner rett og slett bare sånn at når vi får mann og barn så blir andre ting uinteressante og vi har mer lyst til å vie oss til omsorgsyrket i eget nyskrubba, perfekt stylet og deilig bolleduftende hjem? VIL vi helst være hjemme og ha en gammelromantisk hverdag der vi går rundt og pusler med en støvkost av fjær i nye, vakre sko og med nybakte cupcakes i ovnen til kveldens ammegruppetreff? Vil vi helst være den som TRENGS – på en annen måte enn som en med en intelligent hjerne på et avdelingsledermøte om økonomiske svingninger som tema? Er det DET som er forskjellen på menn og kvinner? 

Har vi egentlig bare lyst til å være små prinsesser i egne slott?  Er vi egentlig litt late og har lyst til å gjøre det som er mest «lettvint»? Er kampen for likestilling en kamp vi aldri kommer til å vinne fordi vi rett og slett ER kvinner  – med alt det innebærer? 

Og er det kanskje helt greit? MÅ alt være likt? 
Mulig jeg tar helt feil og at mine observasjoner av trendene er farget av alle de fine bloggene jeg leser og bildene jeg ser på. Og selvsagt er det ikke ALLE som vil ha det sånn, jeg håper dere skjønner at jeg ikke mener det. Noen vil alltid være arbeidsjern. Noen vil alltid redde verden. Noen vil helst nave. Noen vil føde barn. Noen vil ikke ha barn. Vi kvinner er like forskjellige som vi er mange. MEN – selv om mange av oss ønsker å være høyt oppe og ha fine titler, tjene mye og være sjef for eget eller andres firma, så ER det ikke til å komme forbi at det altså fortsatt ER en greie det der med cupcakes og den mangelen på respekt vi får (spesielt fra menn) når vi snakker om disse deilige sukkerklumpene.  
Fisketurer derimot. Der er det full pott, selv med riper i lakken. Skjønn det den som vil. 

Gratulerer med dagen, damer. 
Vit at JEG elsker dere – uansett! Hver dag!  

2 kommentarer om “Fru Kvinnelig cupcake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s