Fru Barnebarn ♥

I dag er min kjære Mormor 85 år. 
Jeg føler at jeg har vokst litt opp hos henne og Besten. Jeg bodde hos dem mine første år og var hos dem i helgene og feriene i barndommen. Jeg dro med buss alene fra Oppdal så fort jeg var stor nok, satt med nesa i ei bok eller med tegneblokka på fanget ned Gråura og var påkledd med sekken på ryggen og klar til å hoppe av i det bussen passerte Fredrik Post på Fahle. Dere som er lommekjent vet at det er et stykke, men jeg var livredd for å glemme og hoppe av. 
Da bussen stoppet og jeg gikk av på Furu, sto alltid Mormor eller Besten der for å ta imot meg, vi gikk over hengebrua (og tøysevingla litt) mens jeg skravlet som en foss, spiste rykende ferske hjemmelagede varme potetkaker med majones på (familiesvakhet) og kosa oss som bare barnebarn og besteforeldre kan. Da jeg begynte på gymnaset flyttet jeg tilbake til dem, og fikk to fine bonusår med daglig besteforeldrekjærlighetoverdose. 

I juni blir Besten min 90 år. 
Jeg er så ufattelig heldig som har disse to menneskene i livet mitt, og at akkurat JEG fikk bli barnebarnet deres. At akkurat JEG fikk oppleve alt jeg har opplevd sammen med dem – hjemme på Sunndalsøra, på sommerferier i Sogn og senere hjemme på Tingvoll. Førti år med fantastiske minner å ha med seg i voksen alder, og noen av dem nevnte jeg her om dagen i innlegget om den orange gyngestolen.  
Jeg sitter i stolen i dag også – med migrene for tredje dagen på rad. På mandag skal jeg prøve akupunktur for første gang og jeg gleder meg. Eller, jeg gruer meg som pokker til de ekle nålene skal penetrere huden min, men jeg synes det skal bli utrolig spennende å se om det virker og som vanlig har jeg trua.
Apropos tro: Er det noe jeg har fått av Mormor så er det DEN. Trua. Trua på at alt virker om man bare prøver. Trua på at man skal ha trua. Trua på Gud. Trua på medisin. Trua på alternativ medisin. Trua på at man blir slank hvis man drar inn navlen. Trua på at man får glatt hud bare man ligger riktig om natta. Trua på at ull innerst hjelper mot alt. Trua på at en rank holdning fører en opp og frem. Trua på at en kaffekopp er AKKURAT det man trenger – hele tiden. 
I tillegg legger jeg snytefilla under ermet på jakka og finner sniktrekken uansett hvor den har gjemt seg. 
Min indre bestemor har tross alt fått opplæring av den beste.  
God lørdag! 🙂

2 kommentarer om “Fru Barnebarn ♥

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s