Fru Gyngestol!

Jeg er i en god resirkuleringsloop om dagen!
Mormor og Besten har solgt huset sitt og flyttet til leilighet, og jeg har vært så heldig å få (i tillegg til symaskin) en gammel stol som jeg husker fra da jeg var lita. Jeg tror at jeg har et bilde av meg selv i denne stolen, og jeg er nok ikke mer enn 1-2 år gammel. Frem til jeg var tre bodde jeg sammen med mamma, søsknene hennes og Mormor og Besten i et stort gult hus på Sunndalsøra, og selv om jeg var lita og selv om det sikkert er bildene i gamle album sin skyld, husker jeg ganske mye. Ikke helt billedlig, men jeg erindrer følelsene. 
Følelsen av å bli pakket inn i dyna etter en lang dag, følelsen av å bli lest Fadervår til hver kveld, følelsen av å være elsket av en stor familie, følelsen av å sitte på skuldrene til onklene, følelsen av å ha den peneste tanta i verden, følelsen av lukta fra eplehagen, følelsen av jord i munnen når jeg spiste gulrot rett fra åkeren, følelsen av gufset som kom fra Haremsdalen, følelsen av lyden av fossen når våren var på vei, følelsen av å stå opp klokka fem om morgenen og følge Besten ned til elva når han skulle på jobb, følelsen av lukten av kaffe på kjøkkenet, følelsen av å sitte i barnestolen ved bordet og spise sammen med de voksne, følelsen av lukta av pipetobakk og høvelspon, følelsen av lukt av nyslått korn fra åkeren rundt huset, følelsen av fine, runde steiner som jeg plukket i elva, følelsen av å ligge på ryggen og se på en blå himmel, følelsen av å spise seg stappmett på raspeball, følelsen da katta ble lei av meg og beit meg i tommeltotten, følelsen av søndagstur med kaffe og lefse, følelsen av lukta i bakstekjelleren, følelsen av å gnage på alle bamsene og lekene fordi tennene klødde. 
Det er kanskje ikke mulig å huske ting fra  så langt tilbake – det ER faktisk mulig at det er min velutviklede fantasi som spiller meg et puss, men da får det bare være sånn. Hovedsaken er at jeg tror jeg husker noe, og at de minnene jeg tror jeg husker er veldig fine. 
Nå står det en orange gyngestol fra 70-tallet  i stua vår. 
Helt i utakt med alt annet interiør, men likevel helt på riktig plass. 

6 kommentarer om “Fru Gyngestol!

  1. Kjempefin, jeg husker at farmor hadde en lignende, den var grå. Jeg ble også pakket inn i dynen, det var skikkelig koselig. Nå er både stolen og farmor borte.

    Liker

  2. Nydelig innlegg. Og fin stol. Jeg har sånne minner fra huset til mormor. Nå er hun død, huset er solgt – men særlig luktene i huset, og stemningene, sitter for alltid.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s