Fru Sydame!

Jeg har fått meg SYMASKIN! 
Etter alle disse årene hvor jeg har gått rundt og trodd at jeg har en hemmelig og godt skjult egenskap som sydame, har jeg endelig fått meg symaskin og kan finne ut om det stemmer eller ikke. Jeg er veldig spent, jeg har ikke sydd siden håndarbeidstimene i 6. klasse og da synes jeg i tillegg det var helt utrolig kjedelig og ville bytte bort håndarbeidstimene mot de mer spennende sløydtimene. Jeg har likevel trua. 
Ettersom jeg har et shoppefritt år og ikke bruker tiden min på å gå i butikker, er jo dette en strålende mulighet for å faktisk finne ut om jeg har denne hemmelige egenskapen jeg aldri har visst noe om. Det er jo veldig i vinden å redesigne og sy om, og med alle de flotte skattene av noen klær jeg har arvet av mormor, har jeg det perfekte utgangspunkt. Jeg har en drakt hun fikk sydd i 1946 da hun skulle på storbytur fra Kvamsøy til Oslo, og den sitter som støpt om jeg bare får satt i andre knapper og justert litt, Jeg har en eplenikkers bestefar har brukt og som trenger en liten utvidelse i livet. Jeg har jakker, bukser, skjorter, skjørt og bluser – jeg har så mye GULL å ta av! 

Det kribler i fingrene etter å begynne og jeg kommer til å bli SÅ skuffet om jeg ikke får til dette. Det er jo helt galskap å gå i flere år og vente på at denne (forhåpentligvis) kreative delen av meg skal få utfolde seg, men det føyer seg vel kanskje inn i andre eksempler som viser at jeg ikke er helt som andre barn.

Som da jeg på videregående fikk «kjeft» av lærerinnen fordi jeg påsto at jeg kunne sy i en glidelås selv om jeg aldri hadde gjort det før. «Det var da voldsomt til selvtillit!» var kommentaren jeg fikk. Takk for den, Frøken. Den har jeg aldri glemt og den ga meg bare blod på tann. 
Jeg sier som Pippi: «Dette har jeg aldri gjort før, så det greier jeg sikkert!» 

10 kommentarer om “Fru Sydame!

 1. Dette går nok bra – og blir det noen utfordringer på veien, så er det jo i motgang vi lærer mest. 😉

  Fin, gammel Bernina – en sånn har jeg sydd mye på også, en gang i tiden.

  Liker

 2. Beundrer pågangsmotet ditt. Jeg kjøpte meg symaskin da jeg ble samboer, for jeg trodde jeg var forpliktet til å sy gardinger. Hadde om lag samme grunnlag som deg. Vel, det gikk ikke så godt, så etter et tiår i dvale, ble maskina bortdonert til stedatteren. Nå som jeg er singel, skal jeg iallfall ikka ha maskin. I stedet hekler jeg.

  Liker

 3. Elisabeth Innerst i veien tok et lite grunnkurs hos Fru Storlien, før hun startet. Kanskje lurt. Hvis ikke – bør du kanskje starte med noen rette sømmer på en prøvelapp først. Ikke for å ta fra deg trua, men for å hindre at du gir opp hele maskinen.

  Liker

 4. Ahha! Fru Storlien bor jo i samme bygd som meg, så DET skal jeg jammen meg skrive meg bak øret. Jeg har allerede øvet meg på prøvelapp, og har ikke mista trua enda. Det er nok når jeg skal til å klippe mønster og forstå greia, at trøbbelet kommer. Bra jeg har dere bloggvenninnene mine! :=)

  Liker

 5. Hahaha, er det noe jeg ikke kommer til å sy så er det gardiner. Men alt annet skal jeg kaste meg over. Og så synes jeg at det er koselig at du hekler. Mormor har prøvd å lære meg det i mange år, men det går ikke. Strikke rundt og rundt og rundt derimot, DET kan jeg.

  Skal bli morsomt å se om det bare blir prøvelapper fra symaskina mi…

  Liker

 6. Hurra, trua på seg selv kommer man langt med. Anbefaler kurs. Vet det akkurat har vært et helgekurs, men sjekk med fru Storlien om det snart arrangeres et igjen. Det er lurt med noen overkommelige prosjekter i starten. Ikke for å ta motet fra deg, men omsøm er neppe det enkleste. Da er det bedre å begynne med noe som gir et godt resultat og som gir deg den deilige mestringsfølelsen. Jeg begynte med en gympose. Det finnes mange oppskrifter rundt omkring, søk på DIY eller tutorial. Sjekk ut Pinterest. Og det er bare å spørre om du lurer på noe! Lykke til! Gleder meg til å se hva du og din nye venn får til sammen.

  Liker

 7. Jeg skal absolutt ikke begynne med en gympose. Det laget jeg i 6.klasse så det vet jeg at jeg kan å lage. 😉 Men jeg skal nok heller ikke begi meg ut på omsømmens vei før jeg har øvd litt, takk for tips. Og TAKK for at jeg får lov til å spørre! :))

  Liker

 8. Super maskin du har fått deg! Min er lik og frå 1975. Har brukt den veldig mykje. For 3-4 år sidan svikta den. Men Bernina-representanten meinte det var vel verdt å skifta datakortet i den. Eh… datakort i 1975? Men det fekk eg gjort, kosta 13-1400 kr. Og maskina er som ny! Lykke til med syprosjekt. Handlenett er greitt som start, og bra for miljøet. Cilla

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s