Fru Ufiltrert søndag

Herlige søndag! 
Jeg lånte en bil i går. Jeg ville nemlig være snill og omtenksom (og økonomisk) ektefelle som hentet Konemor som var ute på vift langt hjemmefra. Jeg har alltid vært et a-menneske og gjesper tidlig, helt uavhengig av helg. I går greide jeg derimot å holde meg våken ved hjelp av Internett, Hver gang vi møtes og filmen «Hjelp vi er russ!» Filmens regissør er en gammel venn og filmen er inspirert av bygda der jeg var russ i 1992. Det var morsomt å se igjen «gamle kjente» og situasjoner jeg nesten hadde glemt. 
Nuvel. Det jeg skulle frem til var at jeg er et a-menneske. Jeg holdt ut til klokka to i natt, da sovnet jeg selvsagt så lang jeg var og enden på visa ble at Konemor måtte ta taxi hjem. Så mye for omtenksom og økonomisk. 
Da jeg skulle levere bilen tilbake og hadde peppa meg opp med at en times gåtur var helt på sin plass i dag også, fant jeg overraskende ut at jeg ikke hadde måket parkeringsplassen vår bra nok – til tross for flunkende nye måkeredskaper. I løpet av døgnet hadde det blitt plussgrader, bilen hadde sunket ned i snøen og jeg måtte frem med spade, dårlig holdning og banneord. (Gleden over ny snøskuffe var, som du skjønner, ganske kortvarig.) Heldigvis fikk jeg hjelp av Konemor til å dytte, og kombinert med mine eminente rygge-, gire-, gasse- og slæddeferdigheter fikk jeg kommet meg fra snøhelvete og ut på veien. 
Å låne helt ukjente biler er alltid litt spennende. Dette var en «ungdomsbil» av ukjent årgang, men av minnene jeg fikk av å sette meg inn i den, vil jeg tippe fra samme årskull som da jeg var russ og det var muligens derfor filmvalget ble som det ble. Bilen ga meg i alle fall flashback til rånerunder i diverse små bygder, med Run-D.M.C i høyttalerne og baksetet fullt av glade klassevenner. 
I og med at dette var en ukjent bil og jeg ikke fikk gleden av å hente kona i natt (og dermed ikke fikk sjekket ut kvalitetene på ordentlig måte) var jeg litt usikker på ferdighetene. Bilen bor i enden av en bratt oppoverbakke og da jeg skulle ta fatt på bakken, ga jeg skikkelig gass for å være sikker på at jeg kom meg opp. Jeg så noen som gikk tur langt foran meg, hang meg på hornet så turgåerne skvatt, smilte bredt og hilsa, og brølte forbi dem opp bakken. Jeg tror både bilen og jeg trakk et lettelsens sukk da jeg parkerte. (Og jeg håper det ikke var de nærmeste naboene jeg skremte vettet av.)
Jeg nevnte plussgrader. Ved plussgrader smelter som kjent snøen, og på min ferd hjem igjen, så jeg opptil flere tegn på at våren er på vei. 
Unplugged, har jeg lyst til å kalle dette bildet. 
Ja jeg vet, det er et helt forferdelig motiv, men min indre Tante Grusom greide bare ikke la være. Jeg lurer nemlig på HVORDAN i huleste denne tampongen havnet der, på et kumkokk, på en gangvei midt mellom Vollen og Blakstad. Det kan selvsagt være så enkelt som at den har falt av lasset til søppelbilen, men det er alt for kjedelig. Når man går sånn langs veien i all sin ensomhet, er det mye mer spennende å lage historier. Jeg skal dog skåne dere for hvilken variant av «hvordan havnet den der» jeg endte opp med. 
Jeg gleder meg allerede til flere vårtegn dukker opp. Uansett hvor ekle de er, er det bedre at de kommer frem enn at de ikke gjør det. Dukker de opp, er det i det minste håp om at jeg ikke trenger måke mer snø i år!
Nå skal jeg hvile. Garantert. 
God søndag! 

2 kommentarer om “Fru Ufiltrert søndag

  1. Ja litt slædding er vel ikke fremmed i bartedistriktet fra din ungdom?

    Jeg har også en historie om den tampongen. Og jeg tar ikke fem øre for å dele den: Hore som hurtig måtte gjøre seg klar for arbeid. Mensen kan man ha mellom kundene, liksom. 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s