Fru Lørdagbok

Kjære Dagbok, 
Jeg ble så innmari irritert da jeg våknet i dag tidlig! Jeg lot være å drikke vin i går, for å slippe å ha migrene i dag – og tror du ikke at det akkurat det jeg fikk likevel? Sånt er helt ubrukelig og moralen må bli at det er best å leve i nuet og ta for seg av det man har lyst på der og da. Det er ingen vits i å utsette noe. Nå må jeg overleve en hel helg uten vin, bare fordi jeg skulle være så fornuftig i går. 
Jeg fikk reparert meg, drukket kaffe på senga og utnytta lørdagen likevel, jeg – om ikke annet så bare ved hjelp av rent trass. Jeg elsker jo disse alenelørdagene mine! De må utnyttes til fulle fra tidlig morgen, og skal ikke inneholde noe MÅ gjøre eller noen oppgaver av noe slag. Alenelørdag er en total «fru Perez er egoistisk-dag». Joda. Noen oppgaver blir det jo likevel. Som å gå i butikken og handle og vaske opp og sånn. Det kommer jo meg til gode også, selv om det er utrolig kjedelig.  
På tur gjennom COOP, i ferd med å gjennomføre trivielle og kjedelige kvinnfolkoppgaver, så jeg denne flasken med skyllemiddel og måtte faktisk gå tilbake for å ta bilde av den. 
«Dekker ikke bare over, men FJERNER vond lukt!» Jaha? Er det sånn at noen IKKE vasker klærne sine med vaskemiddel FØR de bruker skyllemiddel? Er det den lukta den dekker over? Eller er det sånn at Lilleborg synes lukten av sine egne vaskemidler er vonde? Eller er det et spark i siden til dem som (gud forby) bruker vaskemidler fra ANDRE produsenter før de skyller med Comfort? Er det DEN vonde lukta de vil fjerne? 
Er det min indre blodine som trenger seg frem, eller er det noen som kan forklare meg dette? 
Når vi først snakker om vond lukt, var det en firbent tass som måtte til pers i dag. Lang tur til Vollen langs vei med møkkete snø og slaps, krevde en omgang med shampoo og balsam. Han er jo verdens søteste etter et bad, pelsen krøller seg som på en spælsau og det er ikke det stedet i stua som ikke egner seg til pelstørk – inkludert meg. Jeg har nå blitt brukt som tørkemaskin og må bytte ut stillongsen i en tørr en. Flaks for ham at han er så søt at jeg ikke bryr meg om det. 

Han SER kanskje ut som et lam, men i dag beviste han at vi absolutt ikke er ferdig med kurset i hverdagslydighet. Jeg snudde ryggen til i to sekunder og vips så var den ene osteskiva borte. For en frekkas! Her har jeg luftet og badet og frottert og gredd og koseprata med ham i flere timer, og så stjeler han osten min? 
Jeg får vel bare trøste meg med at han ikke er frekk nok til å ta hele skiva. Og at han synes Gräddost lukter så fristende at han ikke greier la være. Det viser jo bare hva jeg har skrevet tidligere: Like barn leker best. 
Jeg stjeler også osteskiver. 
God lørdagskveld! 

4 kommentarer om “Fru Lørdagbok

  1. God bedring! 🙂 Jeg aner ikke hvordan det er å ha migrene, men jeg kan tenke meg at det ikke er godt.. Men graddost er godt! Nam nam 🙂

    Jeg likte den nye headeren din. Veldig koselig! 🙂

    Liker

  2. Tusen takk! 🙂 Jeg liker den jeg også.
    Migrene er som om hodet sprekker og sprenges og ødelegges – og ingenting hjelper. Vær glad du aldri har hatt det. Gräddost derimot! Mmm! 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s