80-tallsfavoritt

Bilde lånt herfra: http://theberry.com/

I dag tidlig hadde jeg (for en gangs skyld) en liten kleskrise og etter å ha strødd om meg med gensere i forskjellige blånyanser over hele huset, endte jeg opp med å ta på meg sjølveste stasplagget fra hjembygda mi: Oppdalsgenseren. Den ser ut som en bunad og jeg føler meg veldig pynta på en rar måte. Før jeg fant denne genseren under en haug av andre klær som sjelden blir brukt, prøvde jeg et par leggvarmere mamma strikka til meg da jeg gikk på ungdomsskolen. Du vet, slike hvite med lyseblå reinsdyr og noen dansende folk på? Jeg hadde genser og pannebånd i samme serie husker jeg. Leggvarmerne passa dog ikke inn i resten av outfiten og ble forvist til fordel for nevnte stasplagg, men de tok meg jaggu meg rett tilbake til 80-tallet. Disse leggvarmerne sammen med en kommentar på Facebook i går om den fantastiske leppestiften CHARLIE 20, ga meg skikkelig flashback. 
Charlie 20 eller. Jeg vet ikke hvor mange jeg har brukt opp av den, men det kan antagelig nærme seg en eller annen rekord. Jeg så for øvrig Maria Montazami  i Svenske Hollywoodfruer går og hadde jeg ikke visst at Charlie 20 ikke blir laget lenger, kunne det godt ha vært det hun hadde på leppene. Litt sånn hvit/beige og rompekremaktig? Apropos rompekrem så brukte jo vi sinksalve på leppene i hine hårde dager. Jeg hadde sågar noen fine bokser som jeg blandet sinksalve og rester av Charlie 20 oppi, for å få med meg siste rest av leppestiften. Og når jeg ikke hadde sinksalve (som for øvrig hadde det med å sprekke sånn at innholdet i tuben tøyt utover alt innhold i den lysebrune skinnsekken som det sto «Drittsekk» på lokket på) brukte jeg Niveakrem. Den hadde samme hvite effekt, men satt ikke like lenge på leppene som sinksalva. 
Når Charlie 20 var tom, brukte jeg Young Yellow sin hvite med vaniljesmak. Du vet, den leppestiften som var gul med marihøne på? Når ikke DE ble brukt, pudret vi leppene med det samme pudderet som vi stengte ute all frisk luft fra ansiktet med (for å skjule fregnene) utenpå brunkremen (den tids foundation for dere som ikke skjønner hva jeg mener) fra Pierre Robert eller LDB og som ikke akkurat var tilpasset huden, tegnet opp brune streker rundt leppene og fylte på med ett eller annet rosa eller beige. Nyyyydelig var det – langt inn i 90-åra! 
Et av de blogginnleggene jeg aldri blir lei av å lese og le av, er dette. Og så tenkte jeg i mitt stille sinn i går – da jeg lo for hundrede gang av disse orange småtrollene, at vi var fader meg ikke noe bedre vi som var unge på 80-tallet. Vi satt foran høyfjellsollamper og ødela huden, vi lå i solarium til vi ble skrukkete, vi dro Levisbuksene så langt opp i rattata at stringtrusa sang og candidaen spratt, vi pudra nesa, tuperte panneluggen og pynta oss med hvite tennissokker, spaya oss med Date og Jane Helen og så ærlig talt ikke ut i måneskinn. 
Det som forundrer meg, er at kidsa nå til dags ikke har lært av tidligere generasjoner freaks. Kanskje det er fordi Internett ikke fantes og det ikke ligger en drøss med bilder der ute som avslører hvor forferdelig vi egentlig så ut? For det HADDE ligget bilder der ute om vi hadde vært digitale på den tiden, jeg lover. Jeg hadde sikkert hatt blogginnlegg hvor jeg vil forby bjørk og fuglekvitter også. 
Det er noe i det at kua ikke må glemme at hun har vært kalv.

God onsdag!

5 kommentarer om “80-tallsfavoritt

 1. Kua har ikke glemt å være kalv. Kua husker altfor godt hvordan det var å være kalv.

  Young yellow… nå kom jeg i skikkelig mimremodus.

  Vi smurte oss forresten ikke med brunkrem, men med vaselin for å bli brunest. Og veldig bleke lepper.

  Liker

 2. Ellers kjenner jeg etter gårsdagens sesongavslutning av SHF at litt terapi hadde vært godt og at om det blir samma castet neste sesong, så må jeg se det sammen med noen. Jeg er faktisk litt rystet over at et par ting ble sendt.

  Liker

 3. hoho..:) Ja vi så jævelige ut…rett og slett.:) En del her jeg kjenner igjen, men ikke de hvite leggvarmerne med reisdyr på ? med matchende pannebånd ? men jane helen og charlie og LDB husker jeg godt…men brukte bare Jane Helen duft og hårfarge, Youg yellow derimot tror jeg at jeg hadde både i maskara og en type lipgloss, så husker jeg godt charlie parfyme..jeg sverget heller til musk…og de hvite leppene fikset jeg med sunblock stift…heldigvis varte ikke det så lenge…men desto lengre den berømte jævelige palma på huet..:)»grorud palma» som den ble kaldt her…Levi's utenom 501 trengte jeg ikke dra opp i rompa..de gikk opp dit helt av seg selv. Men levis 501, boots fra Louise, og en kul genser fra den ene (litt dyre) bik bok butikken som fantes . Vist var det tider..og litt fine var vi jo…)Og vi får være glade det ikke var digital fotografering..syntes egentlig det er nok med de bildene som finnes..:)) phu…

  Pizza er konge…har ikke prøvd tortilla varianten….bare pita varianten…:-)

  Happy ♥ dag.:)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s