Fru Hverdagslydighet del 3

I går var Børre og jeg på trening igjen i Drammen Hundepark, og denne gangen hadde vi ikke fått øvd på hjemmeleksa i det hele tatt. Ikke at det gjorde noe forresten, han var flink gutt denne gangen også – i alle fall nesten. Lille Gizmo fikk atter en gang oppleve at Børre løfta på bakbeinet og skvetta på ham da matmor var ufokusert i to sekunder. Er det noen som vet hvorfor i alle dager han GJØR det? Gizmo er 7 mnd og liten gutt (blanding av chihuahua og tibetansk spaniel) det er vel ingen grunn til at Børre skal markere på ham? Han har aldri gjort det på noen andre hunder så lenge vi har hatt ham i alle fall.
Sitt og bli og dekk og bli går som bra som bare det, men det KAN han jo allerede, så det er vel ikke så overraskende. Han er jo en klok liten kar! Innkalling er han også flink på, selv med forstyrrende elementer rundt. Det som er vanskeligst er å gå pent ved beinet mitt og SE på meg. Det lukter SÅ godt av bakken og jeg har mitt svare strev med å få ham fokusere på meg i stedet for å gå med nesa i juksegresset. (Akkurat som når vi går tur forresten. Det er alt for mange deilige dufter på bakken til at JEG er spennende, uansett hvor mange ganger jeg lokker og plystrer og vifter med godbitene.) Jeg skjønner jo at det bare er øvelse og øvelse og øvelse som skal til, men jeg kjenner at tålmodigheten vil få en stor utfordring her. Han er forresten heller ikke så veldig ivrig på godbitene jeg serverer om dagen, så her må mer enn tålmodigheten utfordres.  
Jeg har fått «oppskrift» på kyllingbiter og lever, så det spørs om ikke ho mor må settes i sving på kjøkkenet. Han fikk en pølsebit i går da en av trenerne skulle vise meg et triks, og jeg skjønner jo at det er dumt av meg å IKKE ville gi ham pølse. Han blir jo helt gal av iver og glede og det lyser «jeg ELSKER pølser!» lang vei. Han gjorde faktisk akkurat det treneren ville at han skulle gjøre og jeg følte meg som en mor som bare gir barnet sitt salat og vann når de andre får brus og sjokolade.
Er det noen som har tips til godbiter som gjør hundene like «gale» som når de får pølse, så tar jeg imot med glede! Tips for gå pent ved fot og FOKUSERE på meg mottas også, selv om jeg vet at det bare er snakk om trening og ingen snarveier.
Uansett godbiter og skvetting; Børre er en fantastisk søt liten raring som jeg elsker og som jeg elsker å være på trening med. I går var han så sliten da vi kom hjem at han lå rett ut på teppet og snorket i vilden sky. Verdens søteste lille fjert.
Et liv uten hund ER et liv uten mening.

17 kommentarer om “Fru Hverdagslydighet del 3

 1. På godbitsiden sliter jeg også, og trener vi ute, er det null og niks som interesserer Nairo av godbiter. Da vi gikk valpekurs, var det en som hadde samme problemet, og han hadde funnet ut at stekte koteletter var det som trigget hans heller egenrådige hund (terrier-rase). Kanskje det kunne være noe for Børre?
  Jeg har ikke en hund som går pent hverken i bånd eller fot, men jeg tror du kanskje vinner en del på å ta vendinger ofte for å opprettholde oppmerksomheten hans. Han synes kanskje at det blir kjedelig å bare gå i en retning, og at det er derfor snuta havner i bakken?

  Liker

 2. Fiskepudding er snadder 🙂 Jeg skjærer de i biter, legger på bakepapir og steker de på 200 grader(eller 180 grader varmluft) i 15-20 minutter blir det en liten boble utenpå og myke og gode inni. Bitene er lette å betjene for deg, og snadder for Børre 🙂

  Her i huset bruker jeg mye kylling/kalkunpølser (det har lav fettprosent). Svenske kjøttboller, karbonader kjenner jeg flere som bruker. Fersk lever som du enten steker/koker og så tørker i ovnen slår an her. Har ikke brukt det veldig mye, men fant rimelig svinelever sist jeg var i sverige. Ble da også fortalt at noen hunder ikke er så glad i svin, men foretrekker okselever da den er mildere i smaken.

  Fikk også dette tipset nylig, har ikke forsøkt det selv: Jeg kjøper karbonadedeig på tilbud og lager en god deig med ørlite hvitløk som smakstillsettning, raspa gulerot, og finhakka kruspersille..DET spres utover et bakebrett, bruk pizzatrille til å rute opp mens det fortsatt er litt mykt, del opp og spre biter og tørk, garantert en vinner 🙂

  Jeg synes det er toppers at du tenker i andre baner enn salat og gullerot 😉 Egentlig kan vi sammenlikne belønning av hund med lønn til oss mennesker – og vi vil alle forstå tankegangen. Dersom du tilbys høyere lønn, er du villig til å legge deg litt i selen. Og hvis du kanskje i tillegg tilbys en liten bonus for godt arbeid så øker motivasjonen din ytterligere. Sånn er hundene også – de jobber for lønn. Vår oppgave blir å finne den belønningen som gjør at vi utkonkurrerer andre ting som hunder og spennende lukter. For noen er det lek med ball, pølser, fiskekaker, lever, at mor ruller rundt på bakken og ler eller hva som helst som hunden din elsker 🙂 Spar de gode godbitene til treningsøyeblikk – det vil gjøre treningssituasjonene deres ekstra stas for Børre – fordi da han kjenner lukten av snadder han synes smaker supergodt så følger det med morsom treningsøkt på kjøpet 🙂

  Kanskje den beste leksa du kan gjøre i uka som kommer er å finne frem til Børres favoritter 🙂 Har dere en pause i løpet av kurskvelden kan det ofte lønne seg å ha et nytt alternativ etter pausen. Da er han litt sliten – og mor kan tilby nytt og spennende snadder :-)Gleder meg til å høre hvordan dette utvikler seg 🙂

  Lykke til med både treningen og godisene 🙂

  Liker

 3. Hvis Børre synes pølser er mest snadder, bruk pølser. Det blir jo ikke så mye i løpet av en treningskveld. Det skal jo tross alt kuttes i ørsmå terninger til en så liten hund 🙂

  Hos oss er pølser, karbonader, kjøttboller og kylling, hjemmetørka lever snadder (og kattemat, men da lukter hele bikkja kattemat i flere dager. Så det bruker vi ikke). Frøkna kan også finne på å jobbe bra for frolic delt i maaange. Noen bruker også leverpostei på tube.

  Har du prøvd å lekebelønne? Ball/kong i tau/kunstig revehale…? Hunder som kan lekebelønnes blir jo ikke mette og kan holde på lengre. Men heller få repitisjoner som funker enn mange halvveis.

  Lykke til! Lydighetstrening kan være artig

  Liker

 4. Vi brukte pølser de første gangene på valpekurset vi gikk på. Men etterhvert var ikke det interessant nok. Instruktøren hadde blodpølse, og da var vår lille ramp som et lam! Da vi gikk over til det var han plutselig den aller mest fokuserte hunden på kurset. Helomvending! 🙂 Skikkelig ekkelt med blodpølse i begynnelsen, men det gikk seg til. Hva gjør man ikke for disse «barna»?! Det er definitivt det beste han får, og vi bruker det bare på kurs eller til å lære nye ting ute med distraksjoner, for ikke å ødelegge den supre effekten 🙂

  Liker

 5. Det er så gøy å lese om dressurkurset:). Jeg må le av at han føler for å markere på denne Gizmo.
  Ser at du får masse gode forslag her. Problemet er kanskje magen hans, den virker som den reagerer på «menneske mat». Han liker ostebiter også, men så er det magen igjen da. Han syntes det er ganske gøy å trene med «Kaninen» som belønning. Det går ihvertfall an å variere med den.
  Har også fått tips om å trene på «tom» mage, vent med middagen til etter treningen.
  Lykke til!!!
  Mvh Camilla

  Liker

 6. Da jeg hadde hund(dachs, selvfølgelig!) gikk det i stekt lever, småpølser, tørrfisk , fiskepudding, ost og småbiter av kylling…Det funka som bare det! Og livet har litt mindre mening uten hund. Når vi en dag jobber normale timer sånn at vi har nok tid til hund, kan det hende vi skaffer oss en:) Alt for mange skaffer seg hund – uten å ha nok tid til turer, trening osv. De gir mye, men krever også sitt.

  Liker

 7. En av de små hundene som er med på treninga hadde faktisk spist tre pølser da kurset var ferdig, så det går en del. Jeg vurderer å ha en liten pølsebit bare som sånn ekstra godbit når vi er i innspurten. Frolic har jeg hørt er veldig hardt for de små magene, at det ikke fordøyes og kommer ut like helt som det kom inn.

  Uansett – takk for tips! Lever og kylling, samt leker er et hot tips! Takk! 🙂

  Liker

 8. Første gang vi var på trening, tenkte ikke jeg over at han faktisk kom til å få en del godbiter så jeg ga ham middag først. Gjør ikke det flere ganger 😉
  Kaninen er et bra tips, den kan vi bruke her hjemme i alle fall. Tør ikke ta den med på trening, da blir det nok kosedyrkrig! 😉

  Liker

 9. Takk for tips, jeg tror jeg skal prøve meg på noen småbiter av lever, fiskepudding og kylling.

  Og så håper jeg for deg at dere skal begynne å jobbe normale dager sånn at dere kan få dere en ny hund. 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s