Fru Hverdagslydighet del 2

Dag to av kurs i hverdagslydighet i Drammen Hundepark og det gikk over all forventning! Sett bort i fra at Børre løfta på beinet og skvetta på en litt mindre hund og jeg fikk skrubbsår på knærne fordi jeg måtte spurte OG kaste meg ut i et svalestup av et mageplask for å unngå at han smatt ut døra, gikk ting veldig bra. Vi fikk oss i det minste en god latter av fru Perez, lettere rød i toppen, liggende på gulvet og sprelle med Børre som et spørsmålstegn under armen. 
Forrige gang kom vi litt for sent, fordi min indre GPS ikke helt kunne veien likevel, og han fikk ikke tid til å hilse og snuse før det var rett på trening. Denne gangen kom vi litt før, han fikk hilset og lukta i et par rumper, og da var ting ok. Vi øvde på å gå og sitte pent ved mitt venstre bein, innkalling med line og sitt, ligg og bli på teppet og han tok alt som bare det. Han kan jo mye av dette fra før og er veldig flink når det bare er han og jeg som øver, men han har en tendens til å miste fokus når det er så mange gode lukter og damer rundt på alle kanter. I dag var JEG ganske interessant faktisk – han var så oppmerksom på meg at jeg nesten boblet over av «braaaa Børre!» og «flink gutt!». Jeg var så stolt av denne lille rakkeren på slutten, at jeg holdt på å nusse ham opp på vei ut. Det er så MORO når jeg ser at han faktisk skjønner hva jeg vil OG forstår at hvis han bare gjør som jeg vil, så får han en godbit!
Når det gjelder godbiter så er jeg litt skeptisk til å bruke pølser og annen menneskemat – fordi jeg har en følelse av at han blir litt gæærn i magen av det – det er jo både krydder og løk i pølser så vidt jeg vet?  (Jeg blir i alle fall gæærn i magen selv av det – uansett om det er grill, wiener eller kylling, og da tenker jeg at små hundemager ikke har godt av det heller.) Jeg gir ham bittesmå hundegodbiter med god lukt og smak og lange fristende Schmackos gjemt inni hånda (de varer jo forever, han får ikke tak i så mye om gangen). Det er mange som bruker pølser altså, og det er HELT i orden for meg, misforstå meg rett. Men jeg har nå denne meningen om hva som er bra for MIN hund, og det bør være helt greit det også. Hovedsaken er jo at hunden er frisk og sunn og glad, uansett hva godbiten består av. 
Nå ligger vi i hver vår ende av sofaen, varm i kinnene og med frost i barten etter å ha avsluttet kvelden med en halvtimes tur i 17 minus. Mens vi var ute i kulda, sendte jeg mine dypeste takketanker til sauen, sauebøndene og alle som lager klær av ull, for uten dem hadde jeg antagelig fryst ihjel. Nå får dere det her også: TAKK! TAKK for at dere finnes og gidder! I love you all, hver eneste lille krøllete sau og hver eneste hardtarbeidende bonde og sydame. (Ok, jeg vet vel at det ikke sitter søte små sydamer på koselige små fabrikker og lager ullundertøy og stillongser til meg, men det er tanken som teller.) 
God kveld der ute, med eller uten minusgrader og firbente kamerater! 🙂

En kommentar om “Fru Hverdagslydighet del 2

  1. Det er ikke mange ting som kommer opp mot lykkefølelsen over en god treningsøkt med hunden sin! Å kjenne at det er et samspill der, en kontakt, og at man får til noe sammen, det er moro, det 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s