Fru Varme drømmer

Etter at jeg gjenoppdaget strikking i fjor sommer da jeg satt på hytta og så ut på regnet, har det blitt en del småprosjekter. Luer for eksempel. Den brune jeg har brukt i hele vinter, strikket jeg ca fire størrelser for stor og slengte i vaskemaskinen. Den kom ut i helt perfekt størrelse. Da jeg hadde strikket ferdig en rosa i alpakka her om dagen, skulle jeg gjøre det samme. Resultatet ble langt i fra det jeg forventet. Ut kom en liten rosa kalott som ikke passet til toppen på hodet mitt engang. 
Ettersom jeg er litt på gjenbruk og slikt om dagen, har jeg selvsagt funnet et bruksområde til denne saken: Jeg snur den opp ned og bruker den til EGGVARMER! Smart, ikke sant? Problemet er jo at jeg aldri koker mer enn de eggene vi spiser der og da, så om jeg noen gang får brukt den er jo et stort spørsmål. Uansett, den HAR fått et bruksområde og kan ligge i en skuff og ta opp plass så lenge. 

Børrefar og jeg er fortsatt hjemme alene, og i og med at gradene utenfor holder seg rundt minus 10-15, er det helt på sin plass at vi holder varmen sammen. I skrivende stund er det 19 grader på stua og jeg har fyrt i ovnen i hele dag. Det er helt klart at vi må etterisolere mer enn loft og spisestue, og at jeg må gå til innkjøp av noen panelovner. Huset har halvmetertykke tømmervegger mellom hvert rom og varmen holder seg akkurat der den blir avgitt. Her er det over hodet ikke snakk om å snike seg over dørstokken inn til neste rom. Vi har en ecofan på ovnen, men jeg tror nesten at den ikke har noen funksjon her i huset. All varme ligger oppe under taket og det irriterer vettet av meg, all den tid jeg faktisk ikke sitter oppe under taket. Det irriterer også vettet av meg at jeg glemmer dette problemet hvert år. Snakk om å leve i nuet i de månedene det er sommer i landet vårt! Det kommer som julekvelden på kjerringa hver gang den kalde årstiden kommer. I år har vi ikke fått hentet ved engang. Jeg fyrer med sånne tullekubber som varer i tre timer. Et tragisk tilfelle. Det er enda godt jeg er varm i hjertet. (Og at du skjønner at jeg overdriver bittelitt.)
Varmepumpe er uaktuelt. Den tar for stor plass (og ser ikke pen ut, beklager) og ei vifte i taket er i alle fall helt uaktuelt. Slik jeg ser det sitter vi igjen med det jeg har aller mest lyst på: En liten kakkelovn. Helt siden jeg hjalp en eks-kjæreste å mure kakkelovner i store, herskapelige frognerleiligheter en gang på 90-tallet, har jeg ønsket meg en sånn. Den tar muligens litt for stor plass rent synsmessig, men jeg har nå sittet her i sofaen i hele dag og tittet på hjørnet der vedovnen står og visualisert for harde livet. Jeg tror det hadde blitt HELT perfekt. 
Jeg skal bare fortsette å sitte her og drømme i dag. Lete på nettet. samle bilder på Pinterest og knatre og knaste på tastaturet. På den måten holder jeg varmen i fingrene og jeg slipper det største problemet jeg har, nemlig at neglelakken spretter av fordi fingertuppene er kalde. 
GOD LØRDAG! 🙂

5 kommentarer om “Fru Varme drømmer

 1. Jeg er helt enig, varmpepumper er forferdelig stygt! Vil ikke ha sånn inn i mitt hus!
  Men jeg har vifte i taket, da… Nå er det riktignok veldig høyt under taket her, så vi tenker ikke over den vifta i det hele tatt. Så den blir ikke brukt…
  En frossen klem sendes til deg (for vi burde også ha etterisolert og hatt varmeovner…) 🙂

  Liker

 2. Phuuu, trodde alle elsket varmepumper i detta landet, jeg! 😉 Det er ikke så høyt under taket her. Jeg kan ta i taket når jeg løfter armene, så hadde vi hatt en vifte vet jeg jo hvor jeg hadde satt meg fast! Haha! 🙂

  Takk for klemmen, den varmet og sendes rett i retur: KLEM! 🙂

  Liker

 3. Ha ha ha, fantastisk bilde. Godt du fant et bruksområde for kalotten.

  Ingen som hevder varmepumper er et estetisk syn, vel? Vi investerte i vedovn for noen vintre siden – har ikke angra ett sekund, deilig!

  Kos deg med Børre i senga, god lørdagskveld.

  Liker

 4. Du kan få arve den hvis du vil? Du kan sy noe morsomt tilbehør på den? :=)

  Noen ganger føler jeg at folk synes varmepumper er lækkert. Mulig min aversjon får meg til å se syner 😉

  KLÆM!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s