Fru Hjemme alene

Det er jo ingen hemmelighet at jeg ikke er glad i å lage mat, og nå som Konemor er i Spania, er jeg ekstra glad i Basri som lager lunch til oss på jobb hver dag. Den uka hun er borte vil lunchen være mitt hovedmåltid og som det effektive vanedyret jeg er, blir det fortsatt noe så spennende som salat. Jeg prøvekjører derimot nye ting i salaten hver dag, og om det havner fiskekaker eller blomkål sammen med skinka, maisen, salaten, og fetaosten, så er ikke noe problem. Toppet med et egg eller et kyllinglår så er det helt perfekt. Og det som er enda mer perfekt er at jeg denne uka kan spise så mye jeg vil av hvitløksdressingen som til vanlig gir meg klineforbud. 
I dag skulle jeg ha noe så banebrytende som ostesmørbrød eller brødskive med makrell i tomat til middag, men endte opp med sushi fra Kiwi. Og et glass vann. Her slår vi skikkelig på stortromma! Desserten ble derimot litt mer spennende – den besto av taffelstics, sjokolade og Hello Kitty-drops. Nå er jeg god og mett og holder resten av kvelden.

Det første jeg gjorde da jeg kom hjem fra jobb i går, var å ommøblere. Her i huset har vi et stadig tilbakevendende samtaleemne (fordi jeg tar det opp ca en gang i måneden), og det er hvor tv`n skal stå. Den henger veldig godt på veggen der den alltid har hengt, men jeg har klødd i fingrene etter å flytte på den. Som den lykkens ost jeg er dro Konemor FØR hun fikk hengt opp den nye tv`n og dermed var det fritt leide for Dronningen av ommøblering! Nå står den på stedet jeg i ca fem år har maset om at vi skal prøvekjøre, godstolen min er flyttet til det hjørnet der det IKKE er sniktrekk og jeg sitter her halvsovende – iført to stillongser, store tøfler, ullgenser, strikkajakke og skjerf og nyter utsikten.
Joda. Vi HAR etterisolert, men hvert år dukker det opp nye steder som tydelig vis trenger litt påfyll. Dette lille huset fra 1880 ble brukt til sommerhus i mange år, og ettersom vi ikke er helt i mål med oppussingen, får vi bare tåle at for eksempel vinduet på badet fryser igjen og det er et flere centimeter tykt islag på innsiden. En vakker dag er vi jo ferdig! Og tenk så kjedelig om vi hadde gjort alt på en gang, hva skulle vi da hatt å pusle med?
Løsningsorientert positivisme kan ingen ta fra meg.
Før den tid har jeg fryst fast i ett eller annet. 

En kommentar om “Fru Hjemme alene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s