Fru Avslappet vinterdag

Blakstadbukta har fryst til. Mens jeg sto der i stillheten, hørte jeg det knaket og knakk i isen. Er det noe jeg aldri kommer til å tørre og gjøre, så er det å gå ut på isen på Oslofjorden. Uansett hva som står i avisa eller hvor mange andre som tusler rundt der ute på havet – jeg får hjerteklapp bare jeg tenker tanken. 

Akebakker og skispor i skjønn forening på Vettrejordene. 

Livet på landet 

Den sjølstrikka lua har vært sesongens favoritt. 

Hadde jeg våknet opp med denne utsikten hver dag, hadde jeg svevd av fornøydhet. 

Børre undersøker områdene rundt Blakstad Sykehus
———–
KALDT! Men deilig kaldt. Så lenge det ikke blåser gjennom marg og bein er det helt greit at det er 20 minus. Bare det at det er helg gjør at kuldegrader er greit. Å våkne tidlig, slenge en kubb i peisen, kverne noen deilige kaffebønner og sette på trakteren, ta scooterdressen utenpå pysjen og hutre en liten runde med LilleBøll, for så og krølle meg under dyna med kaffekoppen når jeg kommer inn igjen – DET er helgeluksusen sin det. Når jeg i tillegg har ukas aviser som jeg ikke har fått lest, trivelig lyd fra radioen, sol utenfor soveromsvinduet og Børre og Konemor tett inntil, har jeg ingen verdens ting å klage over. 
Takk og pris for disse rolige helgene nå i starten på året. Bihulene krangler og energien har ikke kommet seg helt til topp igjen etter influensaen. Lange turer i vintersola, smågodt og stearinlys, Idol, Hver gang vi møtes, skirenn og film på ny tv  – som muligens er min første stoppshop-sprekk hvis jeg skal følge «regelverket». Nå ER det jo ganske nødvendig med en tv, og etter ei uke uten er jeg uoppdatert når det gjelder nyheter. Jeg hører på radio om morgenen og leser alle nettaviser i løpet av dagen, men av en eller annen grunn er det faktisk ikke alt jeg får med meg likevel. Og skal man først dra noe elektronisk inn i huset, så er det fornuftig å kjøpe nytt, enig? Nå er vi i alle fall stolt eier av en SMART tv, jeg skjønner ikke opp ned på fjernkontrollen men har som mål at jeg skal lære meg alle funksjoner i løpet av våren. Å kunne se film på Netflix (som jeg begynner å få et litt varmere forhold til) og Viaplay uten å måtte koble pc og ledninger og høyttalere og alt annet dilldall, er faktisk ganske behagelig. 
Det er faktisk ganske behagelig å ikke gidde engasjere seg nevneverdig i noe også – og bare skrive litt, sånn helt uten mål og mening og med en tøtsj av facebookaktig idyll.

Er det helg så er det helg.
God søndag! 🙂

(For flere vinterbilder, besøk Petunia sin blogg!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s