Fru Internettaggresjonsfobi

Det er en ting jeg aldri slutter å overraske meg over, og det er hvor mye SINNE som finnes der ute i den digitale verden. Hvor mange som lirer av seg det ene grusomme ordet etter det andre, setninger og kommentarer som smeller veggimellom, sårende ord, sinte ord, rasistiske, nedlatende, diskriminerende og STYGGE ord. Ord som gjør skade og får med seg resten av saueflokken som sitter rundt bak de tusen skjermer og gjerne vil MENE noe.

Jeg hadde ikke tenkt å si noe om Marthe Krogh-saken. Til det er det allerede sagt alt for mye opptil flere ganger. Men så kom jeg over ENDA en blogg som slengte dritt (ja jeg kunne lagt inn lenke, men jeg gidder ikke reklamere for søppel) og da kjente jeg at jeg måtte si noe likevel. 

Det som er helt klart er at MK burde tenkt seg to ganger om før hun snakket med bladet Mamma. Jeg lurer på om journalisten visste at hun her fikk den store gylne anledningen til å få et intervju som kunne gi dem klikk herfra til evigheten og sikkert et bladsalg de aldri har sett maken til, KUN fordi ei som ikke er «som folk flest» stilte opp og fortalte om hverdagen sin? 

At damer (i hovedsak) over hele landet tar helt av i kommentarfelt, blogger, på Facebook og Twitter er faktisk HELT utrolig. JA det lukter janteloven på lang avstand og JA det lukter misunnelse og fandens oldemor, men kjære alle dere som har gangsperre i fingrene etter å kjeftet internettet fullt de siste dagene: Var det verd det? Føler du deg bedre nå som du har fått vrengt sjela di og fortalt at du synes MK er et forferdelig menneske og at ikke alle har råd til au-pair og vaskehjelp og at du ikke har hatt tid til å trene de siste 10 årene fordi du har vært opptatt av noe annet? 

Hva ER det med dere? Det er faktisk sånn i detta landet at noen er fattige og noen er rike, men det betyr da ikke at vi må slenge dritt om hverandres måte å leve på? Fordi at noen fra den bedrestilte siden forteller om SIN hverdag så er det legitimt å ta frem de styggeste ordene? Hadde det vært bedre om det var en fattig stakkars som måtte bo i en pappkasse og ikke hadde råd til joggesko sa «man må bare ta seg sammen og trene»!? Ville dere da ha åpnet deres varme, bankende hjerter og samlet sammen penger sånn av vedkommende i det minste kunne få TRENT, ettersom det virker som om det er det mest livsnødvendige vi kan ta oss til? Hadde dere da vist en litt mer RAUS side av dere selv?

Ja så var det kanskje litt dumt at setningen «Man må bare ta seg sammen» sto på forsiden av VG, men lengst inn i svarte brennheite helvete – HVA VAR DET MED DEN SETNINGEN SOM GJORDE AT DU BLE SÅ PROVOSERT? Fordi noen «forteller deg hva du skal gjøre og ikke»? Tar dere ALT dere leser personlig? Har dere så innmari mye innestengt aggresjon at en sånn liten FILLETING gjør at dere viser deres styggeste sider til hele verden? 

Peace out assa. Ærlig talt. Føler du deg støtt av det jeg har skrevet, så er det til pass for deg. Det var INGENTING ved intervjuet av MK som fortjente en slik reaksjon som det det har fått.

Folk må faktisk få lov til å leve akkurat som de vil, fortelle om SINE greier og de må få lov til å stille opp i intervjuer uten at det som blir sagt blir oppfattet som et grønt lyst for å kunne flippe ut av aggresjon. MOBBING kaller jeg det som har vært smurt utover skjermene de siste dagene. Jeg blir helt flau på deres vegne.

De eneste som har noe igjen for dette er VG og bladet Mamma.
Jeg håper det var verd det.  

God helg!

4 kommentarer om “Fru Internettaggresjonsfobi

 1. Jeg mistenker sterkt at bladet og journalisten visste akkurat hva som ville skje. Jeg er derfor mest irritert på at bladet gjorde dette valget. Det er kanskje noen synspunkter som ikke bør komme på trykk.

  Noen av dem som har skrevet egne innlegg synes jeg har vært konstruktive. Jeg leser ikke kommentarene under nettversjonen av en avis- eller ukebladartikkel lengre – de er stort sett alltid usaklige.

  Liker

 2. Jeg leste intervjuet i Mamma på nett før det «eksploderte» i VG, og synes vel at sistnevnte har vinklet det enda verre og enda mer tabloid.
  Og så synes jeg faktisk det er veldig, veldig merkelig om ikke intervjuobjektet har lest korrektur, og iåsfall ryddet opp i enkelte utsagn. Hun er relativt vant til å være i media, og burde ha bedt om dette. Til og med jeg, som stort sett bare intervjues om bunad, nekter å stille om jeg ikke får lese gjennom og komme med innspill og deretter se ferdig artikkel før den går i trykken.

  Og til slutt, det som plager meg med dette intervjuet er ikke at man må ta seg sammen, for kjære vene, det vet jeg. Men, det plager meg at hun er så gla di å nussepusse med sko og pynt og fjas og at mannen får dra seg unna all drittjobben fordi han e ren macho mannemann. Og det er han slettes ikke. Macho mannemenn tør å være pappaer på hjemmebane også. Og det har jeg prøvd å skrive litt om selv…

  Liker

 3. Jeg er helt enig med deg, det har vært veldig mange konstruktive blogger å lese og det er jeg glad for. Kommentarer på nettaviser er helt utrolige, vil jeg ødelegge dagen min frivillig er det bare å sette seg ned og lese. Så mye dritt som finnes i folk og som får komme ut – det er over min forstand.

  God søndag til deg! 🙂

  Liker

 4. Jeg har også lurt på dette med korrektur. Kanskje hun har ammetåke? 😉

  Jeg bryr meg i alle fall ikke om hvordan hun organiserer dagen sin. Om hun vil dilledalle og la mannen være fraværende, så hun om det. Jeg vet (håper jeg) at de fleste fedre i landet vår tar del i barnas liv – og at mødrene er de beste som finnes. Og jeg velger å tro at barnet hennes får et fantastisk liv, selv om pappan ikke tok i bæsjebleiene.

  Jeg håper også at vi slutter å sammenligne oss med alle andre – og slutter å ta det personlig, det som andre sier offentlig. Vi er selv ansvarlige for våre liv, og det er ingen som kan fortelle oss hvordan vi skal leve dem – selv om noen tilfeldigvis får noen ord på trykk i VG. 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s