Fru Januarblues

Bilde: Lånt fra Pinterest
Januar. Det er den verste måneden jeg vet. Jeg lurer på om jeg før jul sa det var november som var den verste, men jeg ombestemmer meg herved. Januar er verre. (Februar like så) Jeg ser det samme mønsteret hvert år etter en lang og god jul (selv om den ble fylt med snørr og feber denne gangen) med fridager, familie, venner og kos – når januar kommer er veien ned til kjelleren veldig krapp og kort.
Det vanskeligste med januar er ikke det at det er mørkt og kaldt og alle fridager og ferier er litt for langt unna til å begynne og glede seg til, det verste er at jeg må bruke så mye energi på å dra meg selv opp på et akseptabelt nivå når det gjelder humør. Jeg liker å være i godt humør. Jeg liker å smile, le og være positiv, men nå sliter jeg. Hver morgen sitter jeg på bussen og fokuserer på at jeg må fokusere på noe fint. Noe rosa, lyst og koselig. Som lukten av god kaffe, sjokolade, vanilje, nyslått gress – ett eller annet. På hva jeg skal gjøre i dag og hvordan jeg skal gjøre de tingene som er litt kjedelige på en måte som gjør at det ikke blir så verst likevel. Jeg tenker på hvilken musikk jeg skal høre på for å bli glad, jeg har med meg matpakke for å sørge for stabilt blodsukker og for å unngå unødvendige følelsesmessige svingninger, jeg leser Facebook og konstaterer at jeg fortsatt er sjeleglad for at de vennene jeg har der skriver fine ting, deler glade historier og  er positive, jeg leser bok og kobler ut omverden og jeg tenker på at jeg gleder meg til å møte hyggelige kolleger.
Det jeg prøver å holde meg unna når jeg sitter der på bussen, er å høre på hva folk snakker om (det er ikke bare jeg som ikke er helt i positiv vater om morgenen) og å lese Twitter og kommentarfelt på nettaviser. (Det siste der er forresten en regel som gjelder året rundt. Det er ikke mye som får meg sintere og tristere enn å se hvor mange forferdelige meninger som finnes i detta landet.) Når det det gjelder Twitter så er jeg normalt veldig glad i å lese hva folk skriver om alt mulig, men i disse dager må jeg tenke meg litt om før jeg tar en titt. Det virker som om mange er i samme bås om meg selv – den  litt negative. Den litt morgengrumpy.  Enten det eller så er det jeg som leser litt for mye mellom linjene, noe som absolutt kan være tilfellet.
Uansett – det er i tider som disse det er helt flott å ha evnen til å være litt shallow. Til å slå av. Til å selektere det som går inn, til å selv bestemme hva som er bra for humøret å lese og ikke, til å ha denne rosa bobla jeg kan blåses opp å holde dritten unna med.
Som da jeg skulle gå av bussen og dama som satt ved siden av meg snudde seg og ga meg DET blikket – fordi jeg uheldigvis var så uheldig at jeg dulta borti henne da jeg skulle reise meg og gå. Jeg var TO sekunder fra å si til henne at hun burde prøve å SMILE litt, at et faktisk ikke var med VILJE jeg kom borti henne, at hun burde prøve å SLAPPE AV litt, at det kanskje ville gjøre dagen hennes bedre om hun var POSITIV – men jeg gadd ikke. Jeg ble faktisk så paff av det sure blikket at jeg stoppet opp og ble stående å se på ryggen hennes da hun gikk, og jeg tenkte som så at hvis det er sånn JEG ser ut fordi jeg ikke er helt som jeg pleier å være på grunn av januar – da skal jeg jaggu meg ta meg sammen. Jeg vil IKKE se sånn ut.
Da er det bare å fortsette fokuseringen hver morgen da, er det ikke?
Åhooooi så positiv jeg er! Så glad og frisk og veldig GLAD jeg er!  Hvis jeg tenker sånn mange nok ganger, MÅ det jo bare bli bra til slutt?
Av alle ting ved meg selv er evnen til selvbedrag en av de jeg setter mest pris på.
Ha en NYDELIG dag der ute!


2 kommentarer om “Fru Januarblues

  1. Jaaaa, jeg vet! Jeg burde absolutt lagt inn ei uke til varmere strøk – men så er det dette med antall feriedager som skal gå opp da vettu. Jeg MÅ ha fire uker sommerferie – og resten går med til påske og mai-dager. Men, det er jo snakk om luksusprioritering. Vurderer å finne et solarium istedet. :=)

    Gladnyheten har jeg lest, men jeg tror ikke på den 😉

    Klem!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s