Fru Hipsterfobi

Gudameg, jeg er SÅ barnslig at jeg nesten gråter av meg selv av og til. Hva ER det som gjør at jeg, i en alder av 40 år, ALLTID skal gjøre det motsatte av hva «alle andre» gjør? Det er greit at jeg var sånn da jeg var ung, men jeg synes da jaggu meg at det burde gått over nå?
Jeg har jo bestemt meg for å ha et shoppefritt år – men jo flere som dukker opp i media og sier de skal gjøre det samme, og jo mer det snakkes om og skrives om og diskuteres – jo mindre får jeg lyst til å være med på dette.
Det er for all del ikke sånn at det var JEG som fant opp dette konseptet, det har jo eksistert en stund i forskjellige former – noe ble jo jeg inspirert av også! Og mange lever jo fri fra forbrukermaktens lenker helt uten å verken blogge eller å skrive om det på Facebook (det går an det også har jeg hørt) – men det er dette med at det skrives om saken i MEDIA. Det er DET som plager meg. At det blir en GREIE av det.  At det blir trendy. Jeg får helt FNATT av å tenke på at noen skal tro at JEG har blitt med på dette på grunn av at kjendiser står frem i aviser eller at det blir snakket om i tv-programmer. Jeg får fnatt av kommentarer som «i dag har jeg vært inne på flere nettbutikker uten å kjøpe noe som helst!» eller «jeg gikk gjennom HM i dag uten å kjøpe noe. Applaus for meg!»  Jeg skjønner ikke problemstillingen. 

Konklusjonen?
Jeg begynner å mistenke at jeg egentlig ikke er i målgruppen. At det å ha et shoppefritt år er for lett for meg og at det ikke er dette jeg skal legge sjela mi i. Jeg kan fint gå i klesbutikker og henge i nettbutikker flere ganger om dagen uten å kjøpe noe. Jeg kan til og med gå på IKEA uten å kjøpe noe. Jeg er ingen shopoholiker. Jeg har faktisk levd ganske lenge uten å kjøpe ting jeg ikke trenger, men jeg begynner å forstå at det er mange andre der ute som har seriøse problemer, og her nærmer oss stridens kjerne: 

Jeg begynner å mistenke at den underliggende grunnen til at jeg EGENLTIG kastet meg ut i dette dette, var for å prøve å inspirere de som faktisk HAR et problem! At dette er et av prosjektene i «jeg skal redde verden»-greia mi og ikke noe som går direkte på meg SELV. 
Det er for så vidt fint gjort det, å inspirere. Men det var jo ikke det som var meningen.
Meningen var jo at JEG skulle bli en bedre versjon av meg selv!
Jeg må finne et nytt prosjekt. (Og jeg ser jo hva det bør være.)

To be continued.


9 kommentarer om “Fru Hipsterfobi

 1. Åh, akkurat sånn har jeg det også. Når noe blir så poppis, så gidder jeg ikke være med. Sært.

  Men ja, det er nok mest å hente på det personlige, psykologiske plan for de som ser ut til å ha et alvorlig problem når det gjelder å shoppe ting de ikke har bruk for. Noen av dem ser vi på «Luksusfellen». Et fascinerende program, forresten.

  Men vi andre kan jo godt være mer bevisste ifht eget forbruk vi også og som en bitteliten mikrodråpe i havet redusere produksjon av varer, produksjon som er ugunstig for miljøet.

  Hilsen en som må ut etter ny komfyr da den nåværende har slutta å virke og det ikke lønner seg å reparere. DER har du det som er feil ved dagens samfunn. Det er dyrere å reparere enn å produsere nytt!

  Og ellers god helg. 🙂

  Liker

 2. Jeg har vurdert det samme, men kommet frem til den samme konklusjonen som deg at jeg faktisk ikke har noe problem med shopping – derfor trenger jeg heller ikke å gi meg shoppestopp. Men jeg har bestemt meg for at i 2013 skal jeg bli mye mer bevisst på hva jeg kjøper, spørre meg en ekstra gang: Frk. Ganger: Trenger du VIRKELIG denne her? Og ikke minst – kommer jeg til å BRUKE den? Bruke den NOK til at jeg skal ha den?

  God helg frøken! Tromsøs fine fjell hilser!

  Liker

 3. TAKK! For at det ikke bare er jeg som er sånn! 🙂

  Og når det kommer til komfyrer, kjøleskap, TV og vaskemaskin (som alle må byttes ut her i huset) har jeg heller ikke tenkt å reparere. Jeg kjenner min begrensning, selv om det hadde vært veldig trivelig å KUNNE reparert uten at det kostet en formue.

  Klem!

  Liker

 4. Jeg kommer nok til å fokusere på at jeg IKKE skal kjøpe noe i det hele tatt – fordi jeg er alt for sta til å gi meg når jeg har utbasunert dette SÅ høyt og tydelig – men jeg skal gjøre det i skjul. Jeg skal ikke skrive om hvor flink jeg har vært til å IKKE kjøpe noe.

  KLEM tilbake til Tromsø! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s