Juleidyll

Tidlig julaften morgen og Børre lengter ut til snø, spennende fjøskatt og interessante musespor. 

Veslen står midt i postkortet og gumler i seg frokost. 


Isklart blikk. Kuldepust. Klar for sledetur.

Bonden, Veslen og Børre. De tre Musketerer.
Ut på sledetur og inn i de dype Hedmarkske skoger.
Røde kinn, glade fjes og store smil. 
«Sjø snø`n han ligg så fin og kvit, no kjem det hest og slea hit. Hør bjella hi så fin en klang, og linge- lange-ling-lang-lang.» 
(Takk til Hans Rotmo for den perfekte sledetursangen)
———-
Dette var den idylliske første delen av jula. Den andre delen er ikke like spennende å vise bilder fra. Influensaen kom snikende utpå dagen 1. juledag, overmannet fruene, fikk dem til å kaste seg på første og beste tog hjem og lenket dem til sotteseng helt frem til nå. 
I dag er jeg oppegående nok til å kunne gå i butikken, men da ble selvsagt Børre syk. Så nå ligger vi her alle tre: Konemor, LilleBøll og jeg, og ser film nummer XXIVIV i rekken. Om ikke annet så får vi oppdatert oss i filmverden og det er da også noe positivt å ta med seg? Åh. Hm. Nå løy jeg gitt. Det er nok feberen. Vi bruker Netflix og der er det jo bare filmer fra gamle dager og det gjør meg like sur hver gang jeg skal lete etter noe nytt. Nu vel. Så ser vi filmer fra gamle dager da (og da snakker vi fra i fjor og eldre, det er jo nesten krise) og koser oss med den obligatoriske tekoppen med ingefær, sitron og honning. Og så ER det jo faktisk jul, åkke som og feber eller ei. Vi hadde bestemt oss for å slappe av i jula og det har vi i klart. Og dessuten så er det ikke SÅ forferdelig å måtte ligge her og ikke gjøre noe, selv om det er på grunn av lavt energinivå, manglende matlyst og sjanglende gange . Jeg VET jo at det går over! 
GOD romjul ønskes der ute, enten du er befengt av influensa eller den andre populære sykdommen som går i disse dager (og som jeg ikke nevner navnet på fordi jeg er sikker på at da får jeg den også – og jeg setter uendelig pris på alle mine venner der ute i sosiale medier som IKKE skriver om den.) eller du bare er FRISK OG METT og kan være glad for det. For det er du, ikke sant?  
Tenkte meg det. 
God lørdagskveld! 🙂

15 kommentarer om “Juleidyll

 1. Ja, det ER flott her på Hedmarken, det har jeg alltid sagt. 😉

  God bedring til dere tre, her er vi friske og mette (jeg kan da i alle fall si det, så jeg ikke får skylda for noe.. 😛 )

  Juleklem

  Liker

 2. Oj,oj! Det var flotte julekortbilder!
  Mange som er sjuke i jula. Det er ofte slik. Dumt. Men no er de kanskje snart friske att, og klar for nyttårsfeiring.

  Liker

 3. For noen nydelige bilder 😉
  Mange som ligger syke i disse juletider og det er synd. Vi har heldigvis vært frisk (BANK i BORDET), kun jeg som har gått meg på en UVI og får pencillin for det 😉

  Stor juleklem fra meg til deg :=)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s