Fru Stressfri førjul

Endelig snø! Jeg vet det er kaos noen steder i landet, men det betyr ikke at jeg ikke kan nyte at det endelig har blitt hvitt her i Askelien? Da jeg våknet i dag tidlig og tusla ut i stua, ble jeg SÅ glad da jeg så at det i løpet av natta hadde kommet ti cm pudder. Jeg jublet faktisk og tok en liten dans i bestemorflanellsnattkjolen min – før jeg laget meg en kaffekopp, dro gardinene til side og la meg i senga igjen for å se ut på det hvite landskapet. 
Jeg synes desember har gått ALT for fort – tenk at det bare er to uker igjen, så er jula over og all denne deilige julepynten skal pakkes ned? Neste år skal jeg pynte i november sånn at jeg virkelig får nytt tiden. (Jeg lurer på om jeg sa det i fjor også, når jeg tenker meg om…) Uansett, jeg skal vel ikke ta sorgene på forskudd og derfor nytes det nå i fulle drag her i heimen, mens snøen laver ned utenfor.  
Vi har fortsatt ikke kjøpt oss ny bil etter at vi solgte Lillegull i vår, så jeg er veldig glad vi er to praktiske damer som har kjøpt litt julegaver nå og da og planlagt så fint at vi faktisk er ferdig og det ikke er NOE stress i dagene som er igjen. 
Livet uten bil er faktisk veldig behagelig. Ikke noe mas med motorvarmer og måking, ingen bekymringer med service, bensin, spylevæske og blinkende lamper. Trenger vi bil leier vi en og på den måten har vi splitter ny bil hver gang. Jeg skjønner jo at dere som har barn eller bor avsides til må ha bil, men for oss funker det helt supert uten – selv om vi bor på landet. Vi har blitt eksperter på kollektive transportmidler og faktisk også på planlegging. Har vi ikke sukker når butikken er stengt, er det bare å klare seg uten. Litt sånn som det var før i tiden, da butikkene stengte klokka fem og bensinstasjonene var eksperter på drivstoff og ikke på nystekt brød.

Når jeg tenker meg om er det ikke bare økonomisk fordi vi slipper utgifter til verksted, forsikring og årsavgift – OG sparer miljøet, vi sparer også en del på akkurat det med handling: Det er ikke bare å kaste seg i bilen for å kjøpe noe, og det passer jo bra med min tanke om et shoppefritt år neste år. Jeg gruer meg litt kjenner jeg, men det hadde vært utrolig moro om jeg hadde greid det. TENK den premien jeg kan unne meg når året er omme! (Mulig jeg har misforstått noe når det gjelder opplegget, men jeg må ha noe annet enn FORNUFTIGE ting å strekke meg etter for å få til å gjennomføre dette.)

Noe jeg absolutt ikke er like økonomisk og fornuftig på er HÅR og på dette punktet kommer jeg til å få et problem når Stopshop innføres fra 1. januar. Jeg har en drøm om laaaaangt, blondt, tykt, flagrende hår – men som du ser av bildet er det en utopisk drøm jeg burde slutte å bruke tid på. Etter at jeg fant ut at jeg faktisk kan klippe meg selv OG farge håret i all verdens farger – uten å bli stressa av det, er det helt umulig å spare til langt. Hver gang jeg legger fra meg kjøkkensaksa, tenker jeg at NÅ, NÅ er det perfekt klippet til å begynne å spare! Men så våkner jeg en morgen, ser meg i speilet og «skal bare» igjen. Disse «skal bare»`ne mine har nå vart så lenge at det bare er en noen cm igjen over hele hodet. Det som er bra er jo at jeg ikke bruker penger på frisørtimer – men det er jo ikke like morsomt å klippe UTEN å farge, så her må jeg legge inn en klausul i kjøpeforbudet mitt.
Det positive med disse raptusene mine, er jo at Konemor ikke rekker bli lei av meg! Hun våkner jo opp med en ny kvinne ved sin side sånn ca et par ganger i måneden. I anledning desember har jeg kjørt på med rødt og står nå perfekt i stil med julepynten og neglelakken. 
Ho-ho-ho sier jeg bare. Man er ikke rarere enn man gjør seg til selv.

GOD lørdag der ute i snøføyka! Ikke glem å pust, og ikke glem at det BLIR jul selv om alt ikke er perfekt og rent og du ikke har ny kjole til julemiddagen.

4 kommentarer om “Fru Stressfri førjul

  1. NY kjole til julemiddagen?! Nei, det gidder jeg ikke bruke penger på gitt. Penga er brukt på ny kløtsj til bilen. Faens pengesluk. Flott dere klarer dere uten. Vi bruker buss til og fra jobb, men når ett stykk barn med tilhørende ski skal fraktes til trening et egnet sted kl 17:30, da er det kjekt med egen bensindrevet apostel.

    Nyt snø og stressfri desember. Og takk for så goood kommentar hos meg.

    Liker

  2. Julesnø og julefrisyre på plass, og ingen bil å måke fram. Det lovar bra. Ha ei flott og stressfri førjulstid.
    Eg stressar aldri før jul. Det meste er ferdig. Skal bare bake litt brød og boller neste veke, og pynte hos min gamle far 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s