Fru Godmatræv

Et nytt himmelrik på jord er oppdaget. I dag tidlig skulle jeg til tannlegen min på Skøyen og gikk gjennom den nye gata som har kommet der Norges Varemesse engang i en fjern fortid lå. Lysene, juletrærne, butikkene – og ikke minst: Maschmanns Matmarked som jeg har lest om, lå der i morgenlyset og blunket innbydende til meg. Jeg tuslet sakte forbi og funderte over når jeg skulle få anledning til å gå innom der. Sjansen fikk jeg fortere enn jeg ante da Konemor ringte for å lufte ideen om vaktler til middag på lørdag.
Noen ganger er jeg slett ikke særlig vond å ha med å gjøre. Det ER litt tungvint å dra fra Ullevål Stadion til Skøyen og så hjem til Vettre med bare apostlenes hester tilgjengelig innimellom bussene og en liten Børre sittende hjemme og vente, men i dag ga jeg beng i travelt, omveier og andre veier. Ikke bare for fremtidstanken på et deilig måltid sin skyld men også for nysgjerrighetens og min egen skyld. Jeg dro dit så kjapt jeg kunne etter jobb, med desemberlønn på konto og pitstop på Majorstua – og for en deilig premie og opplevelse for sansene å komme inn døra til matmarkedet!
Jeg kunne fort brent hele lønna på ost og skinke og kylling og lam og okse og tiur og røy og pattegris og pølser og sjokolade og brød og olje og frukt og grønt og ganefryd fra forskjellige land og ferdiglagede retter. I det hele tatt var det helt fantastisk der og jeg vet innmari godt hvor jeg skal ta med kona på date neste gang.

Jeg ELSKER slike steder. Steder som gir meg følelsen av Spania og Frankrike og store markeder for hvermansen og eksklusive restauranter på en gang. Der dyreskrotter henger fremme, der du får innføring i ostens historie hvis du spør om det, der fisken omtrent spretter opp av isen den ligger på, der de bak disken har peiling på hva de snakker om og det vises lang vei at de er stolte av og LIKER jobben sin. Der du føler kulturen ligger gammel i veggene selv om det er et kvarter siden de åpnet. Der du blir tatt imot med respekt enten du har peiling på mat eller ikke, om du er pelskledd og fra vestkanten eller du er en hjemmestrikka trønderbart.
Hvordan det gikk hos tannlegen? Null hull.
Hvordan det gikk med lommeboka. Et stort hull.
God onsdagskveld!

En kommentar om “Fru Godmatræv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s