Fru Lørdagshelligdag

Jeg er faktisk veldig glad i å være alene av og til. Hver annen lørdag jobber Konemor, og jeg har huset for meg selv. De dagene er mine helligdager. Jeg våkner alltid tidlig – selv om jeg burde utnytte situasjonen og sove så lenge jeg vil, men jeg har ikke tid – fordi det er så mye INGENTING SOM HASTER jeg skal gjøre. 
I dag for eksempel har jeg laget meg god kaffe, fyrt i peisen, hørt på NRK og Popquiz, hengt opp mat til fuglene i hagen, gått tur med Børre i skogen, ryddet i kjøkkenskapene, ommøblert kokeboksamlinga til kona, støvsuget, vaska gulv, tørka støv og pynta bordet til kveldens middagsselskap. I utgangspunktet ganske kjedelige voksenlivoppgaver, men det driter jeg i – det er digg å bare pusle rundt med hvilepuls, hengepupper, bustehår og stillongs og se at alt blir fint. (For å veie opp bestemorfaktoren kan jeg nevne at jeg har farget håret, tatt en runde med anisktsmaske og gjort klar neglene til noen lag med lakk – som selvsagt matcher kveldens antrekk.)
Nå skinner sola inn vinduene som Børre har laget en million snutemerker på, vinglassene står nypussede og blinker i solstrålene, pinnekjøttet fra Oppdal sprer en deilig lukt i hele huset. Husets firbente synes også at det er trivelig med førjul og sitter i en overpyntet vinduskarm, kjefter på ekorn og småspurver, sover litt innimellom – med hodet liggende i fanget til nissefar og sola varmende på kroppen, og koser seg som bare en liten hund kan når livet er trygt og godt.  
En nydelig lørdag! Og når jeg vet den bare vil bli bedre – fordi jeg skal spise deilig mat sammen med deilige folk, da er det neimen ikke noe å klage på i dag heller, gitt. 
Nyt livet, tiden og desember! Du får aldri igjen dagens utgave.

4 kommentarer om “Fru Lørdagshelligdag

 1. Jeg er også aleine hjemme! Stått opp seint, hørt på PopQuiz (fast takst på lørdager) og vært i byen på julemarked. Nå har jeg fyrt i peisen og skal servere meg selv et måltid fra microen. Og jeg tror jammen meg jeg skal spise det i sofaen, under pleddet. Digg. Men ble misunnelig på pinnekjøttet deres.

  Liker

 2. Høres ut som du har hatt en fantastisk dag !!

  Jeg har også vært aleine i dag etter at jeg kjørte mannen til flyplassen kl 06.00 i dag tidlig 🙂
  Dagen har gått med til å tømme kontoen på diverse butikker.
  Ikke julepresanger, men bare (u)nødvendige ting til huset :)))

  Håper kvelden blir fin og at pinnekjøttet smaker.
  Klem Heidi

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s