Fru Vinterfashionista

Da jeg i dag tidlig sto krumbøyd på Lysaker og ventet på bussen i gufset fra E18 og 12 minus, la jeg merke til et par føtter i tynne, dyre småsko av typen skinnmokasiner. Jeg rista på hodet for å sjekke om jeg så feil – fordi det var noe veldig forvirrende med det synet blant alle pelskledde med store sko, men den gang ei. De VAR der fortsatt. Mokkasinene.
Da jeg titta videre oppover mennesket som sto der, kom jeg til ei millimeter-litt-for-kort olabukse, ei tynn dressjakke med åpen hals, et par nakne hender som holdt hardt på en dyr dokumentmappe i skinn og på toppen av det hele – et velpleid hode uten lue. Jeg ble stående å glo. Og så ble jeg iskald på hans vegne, og alle fornuftige bestemortanker om kulde og vinter og forfrysninger fløy gjennom hodet mitt.

Jeg tenkte i mitt stille sinn at jeg burde donere bort noe av det JEG hadde på meg: En av de to ullstrømpebuksene, det selvstrikka skjerfet eller lua i samme farge, selbuvottene, mariusknestrømpene – eller mariusgenseren som var gjemt under dunjakka, men jo mer jeg tenkte på det, jo mer skjønte jeg at det var en dårlig ide.  
Jeg tror at jeg hadde skremt vettet av ham om jeg hadde gått frem og vist ham alle fargene og mønstrene jeg har kombinert i dag. Han hadde sikkert korset seg og spytta to ganger over skuldra.
Noen fashionista kan jeg altså ikke skryte på meg å være, men heller varm og rar enn kald og «fin». 
GOD helg der ute!  

8 kommentarer om “Fru Vinterfashionista

 1. Jeg er glad for at jeg nå er gammel nok til å bruke lue og stillongs. Ikke ofte. Men minus 16-17 flere dager på rad, det krever lue og tjukke støvletter med pels. Nå snakker vi selvsagt angoralue med kanindusk – skilue er ut. Annet enn i skisporet hvor jeg stort sett bruker ingenting. Jeg er til og med observert med skjerf i vinter…

  Liker

 2. heheh.. uffda det hørtes kaldt ut.. Kanskje personen hadde sett feil på gradestokken? Får håpe vedkommende blir forkjølet og får seg en liten lærepenge. Jeg får og helt abstinenser av å se på folk som er dårlig kledd!

  Liker

 3. Jeg passet på elevene da jeg jobbet som lærer. Nå passer jeg litt på de unge kollegaene mine. Noen ganger har jeg spøkt med at jeg er HMS-ansvarlig.

  For to år siden kjøpte jeg alpinhansker som jeg bruker fra minus 15 og kaldere.Da passer det med fjellstøvler.

  Liker

 4. Jeg har kommet til det voksenpunktet at jeg ikke bryr meg særlig om hvordan jeg ser ut bare jeg ikke fryser. Dessuten beveger jeg meg stort sett ute bare tidlig på morgenen og på ettermiddagen, og da er det mørkt og ingen ser hvordan jeg ser ut 😉

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s