Fru Vinterelsk!

Så fantastisk det er ute nå! Kaldt, stjerneklart, fullmåne (vel, ikke i dag da) frostrøyk og iskrystaller i gresset. Stille vann og mørke stier. Å gå tur med Børre utover mot Konglungen, se på alle de fine julepyntede husene i gata vår, varme lys i vinduene, piper som ryker og folk som pusler innenfor dørene – DET er koselig det.  Hadde det vært en meter med snø også hadde det vært helt perfekt, men man kan da ikke få alt man peker på her i verden. 
Jeg er absolutt ei sommerjente, men jeg kjenner at oppveksten i fjellbygda mi har satt spor; jeg hadde umulig vært så glad i vinter om jeg ikke var derfra. Eller? Det å fryse litt gjør meg ikke noe, jeg vet jo at premien er å komme inn i et varmt hus, myse over duggende briller, ta av dunjakke, skjerf, pelslue, selskinnsko og ullvotter – alle disse gode plaggene som snille dyr gir oss for at vi skal holde varmen, lage en kopp te og krølle meg ned i godstolen mens det brenner i ovnen. Da holder jeg ut at det kjennes ut som om kinnene skal sprekke, at kuldetårene triller og rompa blir litt kald, selv om den er godt pakket inn. 
At det er desember gjør det jo ekstra fint.Og når jeg tenker på at det nå bare går fremover, mot et nytt år, lysere dager, mot hvitkledde fjell og nye telemarkski jeg ikke har fått brukt enda, vintersol, anorakk og nikkers, engler i snøen og lyslykter i hagen – da er det jo bare å være glad!
Vinter. I love you. 

3 kommentarer om “Fru Vinterelsk!

  1. Du får det til å høres så idyllisk ut! Å stå med blåfrosne fingre og dirke opp postkassa med den lille nøkkelen eller sette rumpa ned på iskaldt bussete, det er ikke idyllisk. grrr.
    Men jada, jeg er enig med deg. 🙂 Og litt mer snø, takk. Da blir det bra.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s